MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims beginnen aan Hadj

08 januari 2006 | in Geloof | Reageer

Zo’n 2,5 miljoen moslims zijn vandaag begonnen aan de hadj, de jaarlijkse bedevaart van Mekka naar Mina, zoals de profeet Mohammed 1.400 jaar geleden ook deed.De hadj is een tocht die elke moslim een keer in zijn leven moet ondernemen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten, gekleed in het wit en met sandalen aan de voeten, begonnen na het ochtendgebed aan de tocht naar het even verderop gelegen Mina.

Elk jaar vallen er helaas ook doden bij de pelsgrimstocht. De Saudische autoriteiten zijn in de hoogste staat van paraatheid om verdere drama’s te vermijden. Dit jaar zijn zo’n 60.000 veiligheidsagenten en hulpverleners gemobiliseerd om de hadj in goede banen te leiden.

In 2004 vielen er 251 doden in het gewoel en in 1990 kwamen 1.426 mensen om. In 1997 vielen bij een brand 343 doden onder de pelgrims. De autoriteiten willen ook vermijden dat er onrust of ziektes uitbreken onder de pelgrims of dat er aanslagen worden gepleegd.

Plaats je reactie