MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Internet-imams gevaarlijk

09 januari 2006 | in Geloof, Maatschappij | 2 Reacties

Volgens imam Remy Soekirman zijn internet-imams een groot gevaar voor moslimjongeren. Ze leveren op internet fatwa’s ‘op bestelling’ en misbruiken ‘knip- en plakmethoden’ om jongeren te hersenspoelen.
Zelfbenoemde imams op internet zijn vooral gevaarlijk omdat lastig is te controleren wie ze zijn, waar ze vandaan komen en waar ze hun kennis vandaan halen.

Soekirman uitte deze waarschuwing afgelopen weekeinde tijdens de zesde Nederlands-Islamitische Conferentie in de Haagse As Soennah-moskee. Zijn gehoor bestond uit honderden veelal jonge moslims uit Nederland en België meldt het Algemeen Dagblad.

Er zijn 2 reacties

 1. ronaldo from morocco
  12 januari 2006 om 03:00 uur.

  Internet-imams gevaarlijk??? dan is dat misschien nog het minst gevaarlijke van alles wat er op het internet te vinden is.

 2. autochtoon
  19 januari 2006 om 05:39 uur.

  ik vind dit soort geloofs versprijdings methode sowieso slecht. een geloof verspreid je in een kerk of een moskee niet op internet. een geloof moet binding geven onder mensen en op internet ben je juist annoniem.

  OT: radicalisering vind ik erg gevaarlijk, dit leid alleenmaar tot een diepere kloof tussen allochtonen en autochtonen en het creeert een islam-angst onder de autochtonen. voor de rest schiet je er niks mee op om radicaal te zijn, zoiets werk alleenmaar in je nadeel

Plaats je reactie