MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minder borstkanker bij Marokkaanse vrouwen

09 januari 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

Marokkaanse vrouwen van de eerste generatie hebben minder kans op borstkanker dan Nederlandse vrouwen. Naar schatting een op de tien vrouwen in Nederland krijgt de aandoening. Bij in Nederland wonende Marokkaanse vrouwen is dat ongeveer een op de vijftig. Dat blijkt uit onderzoek van het hoofd kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA).

Het onderzoek is gebaseert op gegevens van ongeveer 16.000 vrouwen uit Noord-Holland en de regio Den Haag tussen 1988 en 1998. Een van de risicofactoren voor borstkanker heeft te maken met het krijgen van kinderen. Vrouwen die op jonge leeftijd kinderen krijgen, lopen minder risico. Hoe meer kinderen, des te kleiner de kans op borstkanker. Bovendien blijkt uit eerder onderzoek dat vrouwen die borstvoeding geven, minder risico lopen meldt De Telegraaf.

Er zijn 2 reacties

 1. Rachid
  09 januari 2006 om 04:35 uur.

  Graag geen stukken meer over de telegraaf, ik geloof die mensen gewoon niet. Zijn alleen op sensatie uit. Proberen alleen de verschillen tussen de marokanen te belichten. Zelfs in zo’n stukje waar je op het eerste gezicht zou zeggen dat het geen negatief bericht is.
  Valt me mee dat er niet staat dat vrouwen met hoofddoek minder kans hebben op borstkanker.

  Graag zou ik hier reactie op zien.

 2. InGeniuZ
  11 januari 2006 om 07:49 uur.

  Hahahahahaha,

  Wallahl3adim Rachid, maar wie weet als we nog een beetje geduld hebben dan kan zo een dergelijke artikeltje in de Teringraaf komen.

Plaats je reactie