MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Actieweek tegen racisme

11 januari 2006 | in Maatschappij | Reageer

Het Platform Allemaal Anders Allemaal Gelijk houdt in maart een landelijke actieweek tegen racisme en intolerantie. De ongeveer zestig aangesloten organisaties gaan zich dit jaar vooral op jongeren richten. Zo komt er een campagne op scholen en in jongerencentra tegen radicalisering, antisemitisme, islamofobie en homofobie.

De actieweek wordt op 26 maart afgesloten met een grote manifestatie in Amsterdam of Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van het platform dinsdagavond bekendgemaakt. De organisatie heeft voor maart gekozen omdat de Verenigde Naties 21 maart hebben uitgeroepen tot dag tegen racisme.

Het landelijke platform organiseerde vorig jaar een soortgelijke actieweek. De organisaties die zijn aangesloten, variëren van politieke partijen en vakbonden tot de homobeweging en religieuze organisaties. Meer dan twintig Marokkaanse organisaties zijn lid.

Plaats je reactie