MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook zorgtoeslag voor remigranten

17 januari 2006 | in Economie, Maatschappij | Reageer

Marokkaanse ouderen die naar het land van herkomst zijn teruggekeerd, hebben ook recht op een zorgtoeslag. Bovendien krijgen ze de no-claim volledig terug. Die wordt van hun premie afgetrokken. Dat schreef minister Hoogervorst (Volksgezondheid) gisteren in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Kant (SP). Kant was ongerust over de volgens het ministerie 5000 tot 10.000 remigranten met een onvolledige AOW-uitkering van ongeveer 80 euro per maand, die sinds 1 januari ongeveer 92 euro aan zorgpremie per maand moeten betalen.

Volgens de minister valt dit saldo na aftrek van de zorgtoeslag en de no-claim gunstiger uit voor de remigranten. In een rekenvoorbeeld laat hij zien dat deze groep na aftrek van de volledige zorgtoeslag en de no-claim een maandbedrag van 38 euro voor een eenpersoonshuishouden en 46 euro voor een tweepersoonshuishouden aan zorgpremie zou moeten betalen.

Remigranten die de zorgtoeslag nog moeten aanvragen en daar recht op hebben, zullen die met terugwerkende kracht tot 1 januari krijgen. Maar de voorlichting over de zorgtoeslag in Turkije en Marokko is nog niet goed op gang gekomen. Dit komt omdat de Belastingdienst niet voldoende informatie had om de remigranten rechtstreeks te benaderen, schrijft de Telegraaf.

Plaats je reactie