MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

16-jarige wint wedstrijd tegen radicalisering

23 januari 2006 | in Maatschappij | 3 Reacties

De 16-jarige Amiran Yaghout uit Maastricht is de grote winnaar geworden van de WATNOU..?!-ideeënwedstrijd tegen radicalisering van moslimjongeren. Uit handen van juryvoorzitter Job Cohen ontving hij de hoofdprijs, een i-pod, vanwege zijn uitgewerkte 12-puntenplan om radicalisering op lange termijn aan te pakken. Volgens Amiran is de politiek te veel scorend op korte termijn bezig en moet er een onafhankelijke denktank komen die zich vooral richt op de lange termijn aanpak.

De jury, naast de heer Cohen bestaande uit Sadik Harchaoui van Forum, prees zijn volwassen visie en voorspelde de 4-gymnasium-leerling een grote toekomst in de politiek. Tweede werd de 23-jarige Horia Abdellaoui uit Den Haag met haar oproep van binnenuit naar de jongeren om de slachtofferrol van zich af te werpen en zelf kansen te creëren in plaats van af te wachten. De gedeelde derde plaats werd gedeeld door de 24-jarige student communicatiewetenschappen Halil Kilic uit Tilburg en zijn leeftijdsgenoot Amira Belabbes uit Beverwijk.

De uitreiking vond plaats tijdens een live uitzending van het NMO-jongerenprogramma WATNOU..?! na een debat tussen de genomineerden en de jury. De winnaars werden gekozen uit meer dan 50 inzendingen van jongeren die een voorstel hadden ingediend.

Er zijn 3 reacties

 1. naima
  23 januari 2006 om 10:01 uur.

  goed gedaan, ga zo door

 2. Anoniem
  26 januari 2006 om 02:35 uur.

  Ik wil graag in contact komen met deze 16-jarige Amiran Yaghout uit Maastricht. Binnenkort organiseren wij een themaavond tegen radicalisering van moslimjongeren. Ik ben erg benieuwd naar de bevindingen van deze jonge Amiran.

  Ik weet niet of je dit zelf ook leest, maar misschien vind je het ook wel leuk om dan aanwezig te zijn en eventueel plaats te nemen in een panel?

  Ik vind het in ieder geval echt heel erg knap van je en hoop via deze weg in contact te kunnen komen.

  Alvast bedankt!

 3. Amiran
  26 januari 2006 om 04:04 uur.

  beste anoniem,

  neem contact op met de NMO. Daar hebben ze het adres en nummer!
  informatie op http://www.nmo.nl

Plaats je reactie