MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minister: leerplicht ook in Marokko

30 januari 2006 | in Carriere, Maatschappij | 4 Reacties

Scholieren mogen straks ook ver over de grens hun leerplicht vervullen. Nu kan dat in België en Duitsland, maar minister Van der Hoeven (Onderwijs) wil daarover ook afspraken maken met bijvoorbeeld Marokko. Dat zei de minister bij de presentatie van een nieuwe leerplichtwet die is gemaakt door Ingrado, de vereniging voor ambtenaren die toezien op leerplicht en op schoolverlaters.

Ingrado sneed het probleem aan dat ouders vooral meisjes naar landen als Marokko en Turkije terugsturen om ze te onttrekken aan de Nederlandse leerplicht. De minister wil nu gaan bekijken of daar iets aan te doen valt. De leerplichtambtenaren willen juist het vervullen van de leerplicht over de grens beperken tot de Nederlandse buurlanden.

Er zijn 4 reacties

 1. Youssef
  30 januari 2006 om 01:07 uur.

  Goed idee, helemaal mee eens, ook al ik denk dat alle meiden maar ook jongens die door hun ouders naar Marokko tijdelijk zijn gestuurd wel naar school gaan en hoge cijfers scoren, maar ja, een goede initiatief van de Minister!!

 2. ms
  31 januari 2006 om 01:03 uur.

  welke ouders sturen hun kindren naar Marokko om hun leerpicht te ontlopen. Volgens mijn moeten deze mensen labiel.
  Ik zou deze ouders de ouderschap ontzeggen

 3. fadoua
  31 januari 2006 om 09:28 uur.

  wat gaan ze in marokko doen. achmen die gaan daar verhongeren zelfs rotten door de leerkrachten. die leerkrachten daar geven u lappen voor het minst wat je doet laat staan 1 jongen of meisje van europa hahaha die gaan zelfmoord plegen mensen.

  ik heb medelijden voor de mensen die naar daar gestuurd worden.

 4. Saida
  01 februari 2006 om 11:28 uur.

  Fadoua ik neem aan dat je bewijzen heb voor je beschuldigingen.
  En sinds waneer zijn de leerkrachten verantwoordelijk voor de voeding van hun leerlingen?
  Of heb je dat ook uit de ‘media’?

Plaats je reactie