MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse skister naar winterspelen

04 februari 2006 | in Sport | 11 Reacties

De Marokkaanse skister Sarah Ben Mansour, die zich twee weken geleden blesseerde tijdens een internationale wedstrijd, kan waarschijnlijk toch meedoen aan de Winterspelen. De 18-jarige sportvrouw uit Antwerpen vertelde aan Sportwereld dat haar blessure gunstig evolueert. Ben Mansour heeft een Belgische vader en een Marokkaans-Britse moeder en heeft alleen de Marokkaanse en de Britse nationaliteit. Zij mag daarom niet voor België uitkomen, maar kan nu wel de eerste Afrikaanse vrouw worden die deelneemt aan een alpinenummer op de Winterspelen.

Er zijn 11 reacties

 1. layla
  04 februari 2006 om 12:44 uur.

  leuk dat ze voor marokko wilt uitkomen , maar wel jammer dat ze geen marokkaanse is dat was toch wel leuker geweest.

 2. tas
  05 februari 2006 om 12:34 uur.

  Kennelijk zijn “de echte Marokkanen” als Layla alleen goed in commentaar leveren. niet waar !!!

 3. appie
  05 februari 2006 om 12:48 uur.

  aiiiiiiiiiiiiiiii we mogen wel trots op der zijn eertse afrikaan aai maar jammer dat ze maar half half is maar is goed thalla

 4. InGeniuZ
  05 februari 2006 om 05:21 uur.

  Nou ja jammer,

  Als ze b.v. voor nederland zou uitkomen, dan zouden de nederlanders haar zien als een Nederlandse met allerlei toeters en bellen er omheen. Dus jammer dat ze half half is slaat nergens op. Diep in haar hart is ze gewoon Marokkaans.

 5. amore
  05 februari 2006 om 05:58 uur.

  geef die meid een kans

 6. rachiddddd
  05 februari 2006 om 06:35 uur.

  het zal niet lang meer duren of the world is ours

 7. ismahane
  06 februari 2006 om 03:43 uur.

  jullie hebben nog nooit gehoord van een tri-patriet zeker.
  niks half-bloed ,maar dubbelbloed, triple zelfs. wees eens een keer trots op je afkomst, hoe”verwaterd”dan ook

 8. Mohamed A
  08 februari 2006 om 11:57 uur.

  Ik wens haar het alle geluk toe en hoop dat iedereen inziet dat prestatie wordt beloond.

 9. Maghreb Magazine » Sarah Ben Mansour toch niet naar Turijn
  10 februari 2006 om 05:29 uur.

  […] De 19-jarige skister Sarah Ben Mansour zal toch niet voor Marokkko kunnen deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Turijn. Dat maakte het Marokkaanse skiteam (AEFSM) vanmorgen in een communiqué bekend. De atlete blesseerde zich op 18 december tijdens een wedstrijd aan de kruisband van de linkerknie en raakte toch niet tijdig fit. Ben Mansour zou de eerste Afrikaanse vrouw worden op een alpinediscipline op de Winterspelen. Een week terug was zij zelf nog optimistisch en had goede hoop op deelname aan de spelen. […]

 10. Marc Smeets
  10 februari 2006 om 09:29 uur.

  U schrijft dat ze niet mag uitkomen voor België omdat ze enkel de Marokkaanse en Britse nationaliteit heeft. De waarheid is eerder dat België de deelname van atleten, die het niveau van toerist amper overstijgen, niet toelaat. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Senegal of Costa Rica. De voorzitter van het BOIC zei gisteren zelf nog op TV dat het BOIC geen reisbureau is!

 11. DS
  13 februari 2006 om 11:37 uur.

  deze reportage ging over jozefien en jerke , als u vind dat deze het niveau van toerist net overstijgen ( ook sara hoort bij bovenstaande namen) dan denk ik dat u niet weet hoe goed ze wel zijn …tegenover een toerist zijn ze 1000 keer beter …ok tegenover wereldtop mss net iets minder maar dan spreek ik over seconden…..De wetgeving in Belgie van BIOC etc is gewoon belachelijk maja zo zijn er wel meer wetten in Belgie ….En dat deze afrikaanse landen wel hun skiers sturen…. verdient respect..ok al kunnen ze er niets gaan doen toch komen ze voor hun land op en zijn die landen fier op hun atleten Maarja dat is in Belgie ook niet altijd het geval…
  dus aan alle skiers en speciaal sara Doe zo verder, you can do it
  groeten
  een teamgenoot

Plaats je reactie