MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuw boek over de joden van Marokko

22 februari 2006 | in Geloof, Maatschappij | 4 Reacties

Onlangs is het boek ‘De joden van Marokko – Tweeduizend jaar geschiedenis en cultuur’ van schrijfster Heidi Verdonck verschenen. Het boek is het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek, waarvan zes maanden in Marokko, en verschijnt in samenwerking met het Joods Museum van België, het Joods-Marokkaans Museum van Brussel (Dahan-Hirsch collectie) en het Bijbelsmuseum van Amsterdam. Aan de hand van archiefbeelden, familiefoto’s en stukken uit musea en privé-collecties in Frankrijk, Israël, Marokkko en België wordt de veelkleurige geschiedenis en cultuur van de Marokkaanse joden opnieuw tot leven gewekt, van de Hebreeuwse Feniciërs, de joden in de Sahara en de joodse Berbers, de coëxistentie tussen joden en moslims onder de islamitische heerschappij, de Andalusische vluchtelingen tot de joods-Marokkaanse gemeenschappen in het huidige Marokko.

De schrijfster hoopt met dit boek tot een betere kennis van de geschiedenis van Noord-Afrika bij te dragen en hopelijk ook tot meer begrip tussen de islamitische en joodse gemeenschap. Het boek is verkrijgbaar in het Joods Hisorisch Museum van Amsterdam (27
euro) of via moessafier@lycos.com. Het ISBN-nummer is: 90-9020442-3.

Er zijn 4 reacties

 1. B@rry
  18 januari 2007 om 02:16 uur.

  Hallo allemaal! Ik zal me efe voor stellen.ik heet barry en ben een joodse marokaan.Ben in marokko geboren en spreek zoal marokaans als joods.Daarom vind ik de nieuwe boek joden van marokko een heel interesante boek .Dus ik hoop echt dat iedreen deze boek gaat lezen!!!!.
  Gr en veel liefs jullie broertje B@rry ,

 2. Supreme
  21 juli 2007 om 01:05 uur.

  Is het niet hebreeuws inplaats van joods?

 3. Henk-Rotterdam
  21 juli 2007 om 02:48 uur.

  Hallo Barry,
  Je schrijft ik ben een Joodse Marokkaan,maar is het niet ik ben een Marokaanse Jood.zoals ook wordt aangegeven het item.
  Zie dit niet als een hatelijke opmerking maar gewoon als een vraag uit belangstelling,en waarom noem je jezelf Barry of heet je echt zo.
  Want als je Marokkaan bent is het niet nodig om een schuilnaam te nemen en kan je gewoon trots zijn op je eigen Marokkaanse naam.
  Maar als dit je echte naam is dan is het uiteraard zo en niet anders.
  Ik hoop een serieus antwoord te krijgenvan je
  Groeten
  Henk

 4. Apzter
  24 juli 2007 om 05:54 uur.

  HENK-Rotterdam heeft een goed punt

Plaats je reactie