MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Instituut moet banden met Marokko versterken

27 februari 2006 | in Carriere, Maatschappij | 1 Reactie

Een nieuw op te richten Nederlands Instituut in Marokko (Nimar) moet de banden tussen Marokko en Nederland versterken en de Nederlandse cultuur verder uitdragen. Het Instituut in de Marokkaanse hoofdstad Rabat is in juni dit jaar operationeel en biedt Nederlandse studenten de mogelijkheid ‘Marokkaans’ te leren. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag. Het Nimar biedt ook wetenschappers ondersteuning bij onderzoek en verzorgt een cursus Nederlands aan docenten die Marokkanen voorbereiden op het verplichte inburgeringsexamen.

Volgens staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte (VVD) zal het instituut culturele activiteiten organiseren en een steunpunt worden voor Nederlandse maatschappelijke organisaties. Ook zouden uitwisselingen tussen Nederlandse en Marokkaanse universiteiten mogelijk worden. Het Nimar is een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs. Het instituut heeft geld voor een jaar ontvangen met een voorwaardelijke toezegging voor nog drie jaar.

Er is 1 reactie

  1. shemharosh
    27 februari 2006 om 10:31 uur.

    heheeeee….dat werd tijd

Plaats je reactie