MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Joods Marokkaans Netwerk gelanceerd

27 februari 2006 | in Maatschappij | 3 Reacties

Het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam is maandag gelanceerd in aanwezigheid van burgemeester Job Cohen. Het initiatief is opgestart naar aanleiding van enkele antisemitische incidenten, zoals verstoring van de dodenherdenking door Marokkaanse jongens in 2003. Doel van de nieuwe organisatie is ‘de intolerantie in Nederland om te buigen naar een klimaat van respect’. Sinds drie jaar heeft de joodse gemeenschap in Amsterdam een dialoog opgebouwd met de Marokkaanse gemeenschap. Cohen heeft daarbij geholpen meldt Nieuws.NL.

Er zijn 3 reacties

 1. a
  28 februari 2006 om 01:43 uur.

  Deze club, op te richten in verkiezingstijd is opmerkelijk. Veel van de lieden die zich initiatiefnemer of deelnemer noemen zijn lid van de Partij van de Arbeid, of staan in een subsidie relatie tot het College van B en W. Een goedkope verkiezingsstunt.

  Waarom moeten dit type activiteiten overigens geschieden op kosten van de belastingbetaler?

  Waarom wil de Gemeente Amsterdam zich toeleggen op ‘verwachtingsmanagement’ zoals de gemeentesecretaris omstandig uitlegde gedurende het recente festival der bestuurskunde? Waarom een dergelijk woord bezigen wanneer het reine (partij) propaganda betreft?

  Waarom krijgen Marokkaanse zelforganisaties in de hoofdstad geen subsidies? Volgens Dr. Jean Tillie en een artikel in Binnenlands Bestuur heeft de Gemeente Amsterdam de zelforganisaties zo kapot gekregen, minderheden in een isolement gedrukt.

  Waarom meent het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam louter te moeten ‘runnen’ via een commercieel bureau dat daar ook nog eens ruime subsidies voor ontvangt?

  Waarom is dit commerciele bureau ook nog eens de bouwer van de website van dit informele netwerk?

  Waarom geldt een van de leidinggevenden van dit commerciele door de Gemeente Amsterdam gesubsidieerde bureau ook nog eens als deelnemer aan dit Netwerk?

 2. Saida
  28 februari 2006 om 08:28 uur.

  Ach a je moet geen vragen stellen. Wees ‘dankbaar’ voor die aai over je bol als Marokkaan.
  Het is namelijk heel goed van Marokkanen dat ze toegeven dat ze niet deugen maar wel bereid zijn om te ‘veranderen’.
  Althans zo komen van die flutinitiatieven bij mij over en ik denk ook elk zichzelf respecterende Marokkaan.

 3. InGeniuZ
  01 maart 2006 om 07:10 uur.

  Hoe dan ook, het lijkt me gewoon verstandig om met de Joden samen te werken. Eigenlijk ook met de Christenen en eventueel met mensen die racisme graag uit de wereld willen helpen. Lijkt me gewoon verstandig om de krachten samen te bundelen, maar tegelijkertijd ook elkaar te respecteren. Zo kunnen we met elkaar een goeie toekomst bouwen.

  En a, op die manier geld verdienen van de subsidie daar doet iedereen aan mee, vooral de autochtone bevolking zijn daar volop mee bezig. Het is echt een ware buisiness me die subsidie gedoe, dat meen ik serieus!!

Plaats je reactie