MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlands topcouturier showt in Marokko

03 maart 2006 | in Amusement | 3 Reacties

Nederlands topcouturier Ronald Kolk presenteert zijn nieuwe collectie, met als thema Les Mille et Deux Nuits, in zowel Amsterdam als Marrakech, Marokko. Door een coutureshow op twee locaties is niet alleen in de collectie zelf, maar ook in de presentatie een verbintenis te vinden tussen Europa en de Arabische wereld. Kolk reageert hiermee op actuele kwesties die voortkomen uit de confrontatie tussen verschillende werelden (Europe meets Arabic). Met zijn collectie wil hij een brug slaan tussen Oost en West. Kolk is van mening dat mode bij uitstek een medium is waarop de twee werelden elkaar op gelijke voet kunnen ontmoeten. Kolk is de eerste Nederlandse mode-ontwerper die een coutureshow heeft in Marrakech.

Na een eerste show van Kolks nieuwe collectie Les Mille et Deux Nuits op 6 maart a.s. in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam volgt op 5 mei a.s. Kolks Fashion Event Les Mille et Deux Nuits in Marrakech, Zuid-Marokko. In trendy Marrakech wordt in het gezelschap van zowel gasten uit Nederland als gasten uit de Arabische wereld Kolks collectie, waarin veel Arabische en Oosterse invloeden zijn terug te vinden, in een multicultureel en veelomvattend spektakel geshowd.

Een opmerkelijk detail is dat de Marokkaanse Miss Marokko, Mariama El Fadli de bruidsshow zal lopen. Om tegemoet te komen aan de belangstelling vanuit Nederland voor het Fashion Event in Marrakech, is een modereis naar Marrakech georganiseerd van 4 tot 7 mei 2006.

Er zijn 3 reacties

 1. Marescha Holtkamp
  07 maart 2006 om 08:52 uur.

  Gisteren ben ik naar de show geweest van Ronald Kolk, het was werkelijk FANTASTISCH!! Prachtige collectie en de show was erg goed opgezet.

  Groetjes Marescha

 2. Omar.O
  07 maart 2006 om 07:22 uur.

  Dit is een man die ik wel respecteer
  Vooral dat die mij een kans heeft gegeven om de Nederlandse Couture van dichtbij te ervaren.
  Dit resulteerde voor een leuk samenwerking.
  Dat is te zien bij de show van afgelopen maandag.

  Prachtig

 3. rachida
  15 maart 2006 om 06:46 uur.

  Zeker weten omar, ik ben het rachida het was super.

Plaats je reactie