MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Extra achterstand Marokkaanse vrouw

06 maart 2006 | in Maatschappij | 5 Reacties

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) hebben vrouwen die tot etnische minderheden behoren, een dubbele achterstand. Ze staan er niet alleen slechter voor dan autochtone vrouwen, maar ook dan de mannen in hun eigen groep. De conclusie geldt vooral voor Turkse en Marokkaanse vrouwen vanaf 15 jaar. Zij hebben vaak geen onderwijs gehad of hooguit basisonderwijs. Marokkanen en Turken denken erg traditioneel over de taakverdeling tussen man en vrouw. Surinaamse en Antilliaanse vrouwen doen het relatief goed onder de allochtonen, vooral doordat ze beter zijn opgeleid. Het SCP concludeert dat op grond van een onderzoek.

Er zijn 5 reacties

 1. Hicham
  06 maart 2006 om 02:31 uur.

  Wat een indioot artikel. Altijd maar weer een manier vinden om aan het imago van de Allochtoon bij te dragen. Weer dat vingertje naar ons toe. Weer laten zien dat de “Nederlander” beter is. Alsmaar het zelfbeeld van de Marokkanen afkraken. Dit artikel brengt toch niets nieuws, tuurlijk hebben de eerste generatie vrouwen bijna tot geen opleiding afgerond en natuurlijk heeft de importbruid geen goede opleiding genoten, Waarom hebben we het niet over de vrouwen die in NL zijn geboren, dat is toch relevant en niet of mijn moeder hier een VWO diploma heeft. Dit artikel is bagger en zo overbodig.

 2. Yassin
  06 maart 2006 om 03:13 uur.

  hahha wat zijn die hollanders erg leuk weer….accepteeer nou een mens een keer ! altijd gezeur over achterstand of integratie…moeten we op jullie lijken ofzo…no way never !!!

 3. Mohammed
  06 maart 2006 om 04:30 uur.

  @ Hicham,

  Je hebt volkomen gelijk. Niets aan toe te voegen, prima!

 4. youssie
  06 maart 2006 om 06:31 uur.

  het wordt tijd dat wij ook elke dag een biertje gaan nemen ahahhaha

 5. Henk
  06 maart 2006 om 07:19 uur.

  Kennen we gewoon niet met z.n allen een biertje pakken en die gasten gewoon laten lullen,volgende keer komen ze met een onderzoek dat de platvoeten van de boskruipers anders zijn dan de hanepoten van een kip.En zo houden dit soort instututen zich bezig. En ik ken allochtone gezinnen waar pa de kostwinner is maar als hij thuis gewoon moet stofzuigen en helpen afwassen.dus de rol is goed verdeeld net als bij de meeste Nedrlanders die op de werk heel stoer zeggen dat de vrouw alles doet maar als ze thuis komen ligt de schortje klaar en gaan ze afwassen,het enige wat ze thuis uitmaken is het licht als ze gaan slapen maar dan alleen maar als de vrouw het gezegd heeft. Groetjes en gewoon lullen laten

Plaats je reactie