MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Muziek- en danstheater uit Marrakesh

07 maart 2006 | in Amusement, Muziek | Reageer

De trek naar andere streken, de emigratie, de remigratie: het zijn thema’s in de Maghreb die al sinds mensenheugenis spelen. Onder jonge Marokkanen, vooral in de studentensteden, ontstaat de laatste jaren een tegenstroom tegen de vlucht uit Marokko naar Europa. Geïnspireerd op de eeuwenoude Marokkaanse liederen over (r)emigratie, liefde, heimwee en familie maakt choreograaf Taoufiq Izeddiou met zijn jonge gezelschap uit Marrakesh een geheel nieuwe en vernieuwende muziek-, dans- en theatervoorstelling over deze thema’s: Clandestin. Hiermee laat hij zien dat dit oude repertoire – uit het hart van de Marokkaanse traditie – nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Wereldpremière: 24 maart 2006, De Meervaart.

Plaats je reactie