MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook blanke jeugd radicaliseert

21 maart 2006 | in Maatschappij | 8 Reacties

Over een kleine groep allochtone jongeren en hun religieuze radicalisering is de laatste tijd veel geschreven. Uit contacten in onder meer het welzijnswerk en met Zoetermeerse scholen krijgt het Bureau Discriminatiezaken nu ook steeds meer signalen van radicalisering van blanke jongeren. Het probleem manifesteert zich vooral in Zoetermeer, maar ook uit Den Haag, Delft en Rijswijk krijgt het bureau berichten van overlast. „Een kleine groep blanke jongeren laat xenofoob gedrag zien; bang zijn voor alles wat niet-Nederlands is. Volgens Ruben Gowricharn, hoogleraar multiculturele samenleving aan de universiteit van Tilburg, wordt deze toenemende radicalisering veroorzaakt door het publieke debat. Daarin wordt impliciet gesteld dat de Nederlandse cultuur superieur is aan de etnische culturen, meldt het Algemeen Dagblad.

Er zijn 8 reacties

 1. dafdaf
  22 maart 2006 om 09:49 uur.

  goh vind je het gek? als je naar een hangjeugd-allochtoon kijkt (die je bijna overal ziet tegenwoordig) dan wordt je meteen uitgemaakt voor kk-lijer of je krijgt een paar stoten. logisch toch dat een groeiende groep autochtonen bang wordt van alles wat allochtoons lijkt. zoiets heet gewoon een reactie van de samenleving op straattereur. ow een kleine groep in Zoetermeer?! dan moeten ze maar ff in Nieuwegein en IJsselstein kijken, daar is het wel meer dan een kleine groep, zeg gerust dat daar de helft van de blanke jeugd niks met allochtonen te maken wil hebben

 2. ME
  22 maart 2006 om 03:59 uur.

  wilders en pastoors zullen wel blij zijn met dit bericht

 3. Toth
  23 maart 2006 om 11:57 uur.

  Ach ja, de integratie enzo en de in Lonsdale burka’s geuniformeerde Wilders Jugend is de schuld van hangtonen en wat niet eigenlijk?

 4. tommy
  23 maart 2006 om 12:43 uur.

  zal alleen maar toe nemen. deels door de anti islam houding, maar denk ook door dat de jeugd het moeilijker krijgt in deze maatschappy.

  hebben jullie al het gesprek gezien van Wafa Sultan.

  http://switch5.castup.net/frames/20041020_MemriTV_Popup/video_480x360.asp?ai=214&ar=1050wmv&ak=null

 5. Toth
  23 maart 2006 om 05:31 uur.

  Wafa Sultan is een totaal onbelangrijke en niet al te snuggere lid van de nauwelijks relevant te noemen seculiere Syrische oppositie, die woont in de VS en die probeert de islamofoben voor haar politieke karretje spannen.
  Met enige regelmaat knippen de propagandasites van de zionistische lobby Memri, Debka en al die andere onzinnige troep stukjes uit die passen in het framework van de voortdurende zionistische propagandacampagne.

  Mensen die hun informatie van memri halen willen met de realiteit niets van doen hebben.

  http://www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,773258,00.html

 6. ikzegwoeferdewoef
  23 maart 2006 om 08:04 uur.

  @ toth: jajaja altijd zoinistisch hè… gaap ik wordt zo moe van dat woord. in plaats van het probleem op te lossen wordt hier weer gezegt dat het een zionistische samenzwering is met propaganda en dergelijk geblaat. echt waar toth ga iets nuttigs doen dan samenzweringstheorien uitblaten.

 7. Toth
  24 maart 2006 om 07:06 uur.

  Ik ben meer moe van dat woord dan jij. Ik denk dan ook dat het een goed idee zou zijn om dat woord te schrappen nadat de zionistische kanker volledig van de aardbodem is verdwenen. Dan is dat probleem in ieder geval opgelost. De politiek correcte andere kant uitkijken en zeggen dat je moe wordt van woorden helpt in elk geval niet.

  Een woord waar ik moe van wordt en wat hoofdzakelijk gebruikt word daar raaskallende gekken met het intellect van een zoutwaterslak – die daarmee nog net kunnen verhapstukken repetitief te snateren wat van overheidswege van hen wordt verwacht – is samenzweringstheorie.

  Het valt me nog mee dat je de Nederlandse variant gebruikt. De meesten zijn geprogrammeerd om conspiracy theory te gebruiken.

 8. Duracell
  24 maart 2006 om 09:59 uur.

  Bang voor alles wat niet Nederlands is, ik geloof eerder dat ze het gewoon meer dan zat zijn. Als je door allerlei politiek correcte verraders wordt gedwongen on je te schamen Nederlander te zijn, ja, dan kun je er op wachten dat er mensen radicale dingen gaan denken en doen.

  Je bent wat je bent. Er wordt in het publieke debat gesteld dat de Nederlandse cultuur superieur is aan de etnische culturen. (Rare manier om dat zo te zeggen, waarschijnlijk bedoelen ze gewoon de culturen van minderheden.) Feit is dat je best je eigen cultuur kan beleven binnen de grenzen die de Nederlandse cultuur stelt. Maar: veel te vaak proberen mensen allerlei nare streken te rechtvaardigen als een zogenaamd onderdeel van hun cultuur. Wat een flauwekul vind ik dat.

Plaats je reactie