MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Arabische R&B met Nederlandse hiphop

24 maart 2006 | in Amusement, Muziek | 1 Reactie

Arabische R&B en Nederlandstalige hiphop kunnen tot een klinkend geheel worden samengesmolten. Dat bewijst een groep rappers en Arabische muzikanten uit Deventer. Deze gelegenheidsformatie ‘The Marakesh Beat Biters’ treedt zaterdag op in poppodium het Burgerweeshuis meldt De Stentor. De nummers zijn gebaseerd op Arabische muziek. Ook de teksten zijn gebaseerd op originele Arabische teksten die zijn vertaald. “Meestal hoor je alleen kleine samples uit Arabische muziek” zegt Producent Rob Kramer in de krant. “Bijvoorbeeld Ali B. doet dat, terwijl hij zelfs uit Marokko komt. Maar hier is de muziek integraal Arabisch, de melodie en de beats.”

Er is 1 reactie

  1. Sakina
    24 maart 2006 om 07:02 uur.

    Nu nog de berbers.

Plaats je reactie