MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Release debuutalbum Rajae El Mouhandiz

24 maart 2006 | in Amusement, Muziek | 3 Reacties

Zangeres Rajae El Mouhandiz (26) brengt op 25 maart aanstaande haar debuutalbum Incarnation uit. Incarnation staat voor een statement van sublimatie en transformatie door middel van talent en doorzettingsvermogen. Rajae heeft op eigen krachten het album geschreven en geproduceerd. Haar muziek is een mix van westerse muziek met een vleugje van haar Arabische roots. Incarnation bevat twaalf tracks waarin Rajae zingt over liefde, racisme, Allah, gebroken relaties, hoop en pijn. Zes jaar heeft ze gewerkt aan haar eerste cd, die ze heeft opgenomen met internationaal opererende producers in California, New York, Texas en Amsterdam. Het album komt uit op haar eigen label Truthseeker Records, dat zij in 2005 heeft opgericht. Daarmee is Rajae de eerste Marokkaanse vrouw die een album op eigen label uitbrengt.

Om het publiek kennis te laten maken met haar cd wordt in samenwerking met Stichting Marmoucha de Incarnation Tour gehouden langs een aantal Nederlandse theaters en podia. Tijdens deze speciale tour treedt Rajae El Mouhandiz op met rapster Bad Brya en soulzangeres Senna Gourdou onder begeleiding van een live band; drie jonge Nederlandse vrouwen met Marokkaanse roots en elk afzonderlijk hun eigen stijl. De Amsterdamse MC Bad Brya heeft met haar krachtige en persoonlijke teksten de laatste jaren een enorme opmars gemaakt binnen de Nederlandse hiphopscene. Momenteel is haar videoclip “On my way” te zien op muziekzender The Box. Hiphop/soul zangeres Senna staat al sinds haar veertiende haar mannetje tussen diverse hiphop acts, waaronder theatergroep Made in da Shade en Raymzter. Ook Senna is te zien op The Box, samen met Pete Philly in de videoclip “Mellow”.

Donderdag 6 april is de kick off van de tour in Patronaat in Haarlem. Daarna volgen optredens in Rotterdam, Amsterdam, Dordrecht en Utrecht. In Amsterdam wordt tevens de officiële releaseparty gehouden.

Er zijn 3 reacties

 1. NOUR - ISLAM -
  24 maart 2006 om 02:58 uur.

  rwienaaaaaaaaaa

 2. mcrchck
  22 juni 2009 om 03:33 uur.

  Te gek!! Eindelijk een positief geluid. Do your thing girl!

 3. Antonie de Vlieger
  17 juli 2009 om 02:48 uur.

  Wij organiseren het festival kleurrijk wijk in de binnenstad van wijk bij duurstede op 5 september 2009. Wij willen graag in contact komen met Rajae el Mouhandiz om de mogelijkheden voor een optreden op ons festival te bespreken. m.vr.gr. Antonie

Plaats je reactie