MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Daling kindertal Marokkaanse vrouwen

27 maart 2006 | in Maatschappij | 5 Reacties

Volgens het CBS krijgen Marokkaanse vrouwen steeds minder kinderen. De tweede generatie allochtonen heeft een kindertal dat inmiddels maar weinig verschilt van dat van autochtone vrouwen. Het kindertal van Marokkaanse vrouwen is in de afgelopen decennia sterk gedaald. Het gerealiseerd kindertal van eerste generatie Marokkaanse vrouwen, geboren in de periode 1965–1969 bedraagt gemiddeld 2,7. Dat is nog maar de helft van het aantal van twintig jaar eerder geboren vrouwen. Wel is het kindertal van eerste generatie niet-westerse allochtonen nog aanzienlijk hoger dan dat van autochtonen. Eerste generatie Marokkaanse vrouwen in Nederland hebben zelfs een hoger kindertal dan vrouwen in Marokko.

Er zijn 5 reacties

 1. mohamed
  27 maart 2006 om 05:22 uur.

  de economie is slecht, en kinderen zijn duur om te onderhouden. komt nog ens bovenop dat de marokkaanse meiden van tegenwoordig ook niet meer traditioneel zijn ingesteld zoals onze moeders, die het nooit een probleem vonden om veel kinderen te krijgen , nu zeg ik niet dat we er 10 moeten krijgen of maken maar 3 of 4 is toch zat maar 1 of 2? dat is toch nix. en ze zeuren niet alleen over kinderen ze willen ook dat wij achter het aanrecht gaan staan en dan liggen ze te zeuren waarom wij meiden halen uit marokko .tja ik weet niet wat jullie gaan doen jongens maar ik zorg dat ik meer dan 1390 euro netto in de maand verdien en ik haal me een meid uit een goede familie in marokko , garanties heb je nooit maar beter dat dan een echtscheiding na 4 jaar met zo,n zeikwijf van hier.

 2. hamid imazighen
  28 maart 2006 om 10:14 uur.

  dit is een arabische probleem niet berbers arabieren willen altijd veel kinderen politiek gezien om berbers uitde kaart te vegen.

 3. chahida
  28 maart 2006 om 11:04 uur.

  hoi,Salaam
  tezzzz..jullie hebben echt wel nix beters te doen e dan marokanen in het ook te houden al waard hebben die 20 kinderen is da t jullie probleem man doe er iets aan want het word afgezaagd…………
  en mohammed ergens heb je gelijk maar vrouwen van hier willen niet veel kinderen omdat ze het niet aan kunnen en onze ouders wel…en snap zelfs niet hoe dat mijn ouders da doen wij zijn me 11 kinderen thuis en respect voor men ouders die ons hebben groot gebracht!!!!!!!!!!!!!!

  beslama…doei….

 4. marokkaasje
  28 maart 2006 om 02:22 uur.

  mohamed

  Overal heb je marokkaanse meiden die veel of weinig kinderen of je ze nou uit maroc haalt of niet en trouwens in marokko zijn ze nog erger geworden of kijk je daar niet meer naar.
  Maar elke meid is anders maar komt ook omdat de meeste jongens en meiden nu oud trouwen dus rond hun 30 en 35ste en dat is moeilijk om 4 kinderen te krijgen of zo.
  Veel kunnen dat niet aan omdat ze ouder worden als hun kind 20 is zijn hun 50 onze ouders zijn jong getrouwd groot verschil ze waren zelf jong tijd zat voor kinderen haha.

 5. Sara
  28 maart 2006 om 02:35 uur.

  Hallo allemaal,

  Het is waar, kinderen zijn duur tegenwoordig. het is niet dat vrouwen van nu het niet aankunnen maar wij willen ook carriere.

  en Mohammed dat je een vrouw uit Marokko wilt halen is jouw probleem maar wat denk je na 3 of 5 jaar Nederlandse paspoort en dan schopt ze jou de deur uit, heb je daar wel eens aan gedacht ipv dat je de vrouwen van hier zeikerd noemt.

  doei

Plaats je reactie