MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse aardappelenexport stijgt

31 maart 2006 | in Economie | 4 Reacties

Het Agrarisch Dagblad schrijft vandaag dat de hoeveelheid aardappelen die Marokko naar Nederland exporteert groeit. Uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT) blijkt de stijgende lijn. De export groeide van bijna 2.200 ton in seizoen 2001/2002 naar 6.900 ton in seizoen 2004/2005. Nederland is na Frankrijk de belangrijkste bestemming voor Marokkaanse aardappelen. De export van Marokko wordt vanuit de verschillende Europese landen nauwlettend gevolgd. Het land zet behalve aardappelen veel tuinbouwproducten af op de Europese markt. Spanje ziet Marokko in toenemende mate als concurrent voor de eigen tomatenexport. Het teeltgebied in Andalucië ligt nauwelijks dichterbij de Europese markt dan Marokko.

Er zijn 4 reacties

 1. Abdellah A.
  31 maart 2006 om 05:45 uur.

  Das mooi om te horen. Ik moet denken aan iemand in Marokko!

  “koulou ptatta, koulou pttatta”

 2. youssie
  31 maart 2006 om 09:28 uur.

  jaja overnemen die handel

 3. marokkino
  02 april 2006 om 02:18 uur.

  Goed bezig.

  Alhoewel ik moet zeggen die aardappels die je in Marokko zelf op de markt koopt zijn erg hard.

  Maar goed bezig en nu nog de rest van de exportprodukten; peulvruchten, olijven, olijolie enz.
  Overnemen die handel Spanje had jarenlang de min of meer monopolie positie in de Europese markt omtrent de olijven handel.

  Marokko moet nu haar kans op een proffesioneel manier pakken!!

 4. Marokino
  03 april 2006 om 12:28 uur.

  Die zijn tenminste lekker!!!

Plaats je reactie