MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hans Dijkstal bezoekt Marokko

03 april 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

Tussen 26 april en 3 mei zal Hans Dijkstal, voormaig lijsttrekker voor de VVD, een bezoek brengen aan Marokko. Hij zal een zeer actieve rol spelen tijdens het dorpsfestival voor Marokkaans-Nederlandse vriendschap in Stehat (een kustdorp in Noord Marokko op 65 km ten oosten van Tetouan). Naast een toespraak op de officiële opening op zaterdag 29 april zal hij de lokale scholen bezoeken die met Nederlandse scholen samenwerken. Verder zal hij spelen met een Marokkaanse jazzband tijdens een galaconcert op zaterdagavond, waar ook Rachid Aazouzi (beter bekend als de Marokkaanse Frans Bauer) zal optreden.

Hans Dijkstal werd geboren in Port-Saïd, in Egypte, waar zijn vader en grootvader in de scheepvaart werkten. Tot zijn komst naar Nederland op zijn vijfde sprak hij vloeiend Arabisch. Na de voor de VVD zeer slecht verlopen Tweede Kamerverkiezingen van mei 2002, verliet Dijkstal de actieve politiek. Hij is nu voorzitter van het Nederlands Fonds voor de Film; één van de cultuurfondsen die de overheid in het leven heeft geroepen om culturele activiteiten te stimuleren.

Er zijn 2 reacties

 1. mimoen
  03 april 2006 om 10:11 uur.

  misschien moet hij onze broeders op de rif een beetje arabisch komen leren, want we bakken er nix van, mss dat we daarom geen subsidie krijgen van rabat als we nou ens te verstaan waren en een beetje de moeite deden om de taal te leren dan hadden we meer credits, ben beniuewd hoeveel reacties ik hierop krijg.

 2. appie
  04 april 2006 om 01:56 uur.

  helemaal mee eens, net las k ook dat marokkaanse jongere ne na moskee gaan omdat se het nie begrijpe??
  wtf

Plaats je reactie