MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Doodstraf mogelijk voor Moussaoui

04 april 2006 | in Maatschappij | 8 Reacties

De van terrorisme verdachte Zacarias Moussaoui komt in aanmerking voor de doodstraf. Dat heeft de jury besloten in het proces tegen de ‘twintigste kaper’ bij de aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten. Volgens de jury in Alexandria (Virginia) was de betrokkenheid van de 37-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst groot genoeg om hem in aanmerking te laten komen voor de doodstraf, aldus een woordvoerder van de rechtbank. De rechtszaak gaat nu een nieuwe fase in. Daarin zal dezelfde jury, bestaande uit negen mannen en drie vrouwen, oordelen of Moussaoui de doodstraf ook echt zal krijgen.

Er zijn 8 reacties

 1. Toth
  04 april 2006 om 07:16 uur.

  Wie deze rechtszaak ook maar een beetje gevolgd heeft weet dat Moussaoui niks met die hele 911 te maken heeft.
  Moussaoui moet nu echter wel om politiek/ publicitaire redenen worden veroordeeld levenslang of ter dood, omdat nooit kan worden toegegeven dat het Amerikaanse rechtssyteem wederom zo gefaald heeft.
  Moussaoui, ook al is ie in vele opzichten zo gek als een deur (en dus onbetrouwbaar en dus een veel te groot risico om daadwerkelijk in te zetten door onbetwistbaar geniale planners) weet dit ook.

  “…Al-Qaeda leaders who dismissed him as a fool. One described Moussaoui as “very troubled, not right in the head”; others said he was dumped from operations as a security risk.”

  Voor een idioot die met zakken vol geld op een vliegschool komt melden dat hij een Jumbo jet wil leren besturen en er bij zegt niet te willen leren landen is die inschatting misschien niet helemaal onterecht.

  Het is waarschijnlijk hierom dat hij weet dat zijn zaak slechts dient als publiekstherapie, dat het eerste wat hij deed nadat de aanklagers de zaak nog hadden verkloot (misschien opzettelijk) de jury uitnodigen hem de doodstraf op te leggen. Daarmee maakt hij hen schuldig aan zijn onterechte executie. En als hij gelovig is weet hij dat zij hun straf ook niet zullen ontlopen.

  “Not only did Moussaoui confess to everything the prosecution had accused him of, he added a new detail that neither the US nor British intelligence communities believes.”

  [..]

  “The outburst transformed a trial that had featured a series of blunders by government prosecutors and a frank recognition by many relatives of 9/11 victims that, whatever his warped ambitions to become a killer of Americans, Moussaoui may have been a self-aggrandising Al-Qaeda nonentity.”

  [..]

  “The main question as the jury adjourned on Friday evening without reaching a verdict was whether Moussaoui had succeeded in turning his trial into a bigger but much sicker joke.”

 2. mohamed
  04 april 2006 om 07:23 uur.

  a gaaaaaaa jij die vent is gek en hij wilde onschuldigen dood maken, van mij mogen ze hem de doodstraf geven, als je vraak wilt doe dat dan op militaire doelen en niet op mensen gewone burgers.

 3. Toth
  05 april 2006 om 05:39 uur.

  Als mensen de doodstraf moeten krijgen die onschuldige burgers vermoorden uit wraak, dan moeten er ca 500 miljoen mensen ter dood worden veroordeeld in de VS en Europa alleen al.

  Het is niet een kwestie of Moussaoui een aardige vent is of niet. Iemand die ergens voor wordt veroordeeld moet dat ook gedaan hebben. Bij ter dood veroordelingen mag hier – officieel – niet de minste twijfel over bestaan. In praktijk is het gewoon een routinematige handeling, bij de een nog wat meer dan ander en soms zelfs niet veel meer dan willekeur..

  Misschien is hij als afleidingsmanoeuvre ingezet, misschien hadden ze in de toekomst andere plannen met hem zoals Khalid Sheikh Mohammed naar verluid (CNN) zou hebben gezegd, ongetwijfeld terwijl ze hem “waterboarden” of zijn testikels op een accu aansloten. Tenminste als Khalid Sheikh Mohammed uberhaupt zijn arrestatie heeft overleefd, want de aanvankelijke berichten in de Asia Times waren daar vrij expliciet over.

  Niemand gelooft dan ook serieus – zelfs de meeste families van de slachtoffers niet – dat deze man met 911 iets te maken heeft gehad. Moussaoui is er – net als velen voor hem – in geslaagd het showproces tegen hem te ondermijnen en het om te keren in een aanklacht aan het adres van het Hof zelf. Het proces kwalificeert zoals door diverse commentatoren (in de mainstream nog wel) als “a joke” tot “a sick joke.”

  “Everybody knows that I’m not 9/11 material, 9/11 “is not my conspiracy.”
  – Z. Moussaoui statement april 2005.

  Sterker nog dan dat, er bestaat helemaal geen bewijs dat er uberhaupt meer dan 19 kapers waren gepland (en 5 “overleefden” BBC, LATimes etc. waren dus helemaal niet eens in de VS) en met het tijdstip waarop de berichten naar buiten komen varieert ook de identiteit van de hypothetische mooirondgetalkaper. http://en.wikipedia.org/wiki/20th_hijacker

 4. fadoua
  05 april 2006 om 08:58 uur.

  ik vind dat hij levenslang moet krijgen en niet de doodstraf. Hij moet lijden voor wat hij en zijn vrienden, tussen haakjes, heeft gedaan.Ze hebben onschuldige mensen vermoord. En dan noemen ze zich moslims en gelovigen. Echt een schande. Als ze echte moslims zijn en de koran voor eventjes hebben doorlopen dan zouden ze daar lezen dat ze geen mensen mogen doden alleen als ze jou hebben aangevallen met het doel jou te doden.

 5. Toth
  06 april 2006 om 07:46 uur.

  Wie echte en onechte moslims zijn is een oecumenische zaak (dat zeg je altijd als er geen antwoord mogelijk is, zie Father Ted, the comedy from Craggy Island, ik meen afl.”Kicking Bishop Brennan Up The Arse”)

  Moussaoui is een min of meer logische consequentie voor het feit dat de Britse regering in hun steun aan de Algerijnse junta mensen (voornamelijk getrainde Afghanistan en Tjetjenie-gangers actief liet werven door het netwerk van Abu Qatada, die bescherming genoot van en mogelijk op de loonlijst stond bij de Britse geheime dienst MI5.

  De door de wol geverfde jihadi’s, aangevuld met gedesillusioneerde en in Pakistan en Afghanistan getrainde impressionabele Britse moslims werden bijvoorbeeld ingezet in en om de GIA om het FIS te ondermijnen. Richard Reid bijv. is ook een van de velen door Qatada (met medeweten van MI5 en dus de Britse regering) gerecruteerd. De recrutering diende voor de werving van aspirant-mujahedeen die de facto voor Westerse regeringen streden van Afghanistan tot Kosovo en elders.

  (Het GIA is een front-organisatie opgezet door de Algerijnse junta om enerzijds het FIS te ondermijnen en anderzijds zichzelf als “beschermer” van de (staats)veiligheid te profileren.)

 6. farid
  07 april 2006 om 05:13 uur.

  het is niet slim om radicaal te worden maar 11 september was wel een tegen rekening dat die debiel bush veroorzaakt heefdt die glijpert zonder hem was alles beter wand het is niet uit niks gekomen hoor ,en dat weet ik zeker

 7. farid
  07 april 2006 om 05:16 uur.

  maar hoe dan o0k onschuldige mensen vermoorden is zeker niet goed maar telt dan wel voor iedereen blijf vredig en geloof

 8. Toth
  11 april 2006 om 08:24 uur.

  Wat er op ‘911’ gebeurd is weet (nog) niemand en er is aanleiding genoeg om niet alleen grote twijfels te hebben bij de lezing van de Amerikaanse regering, maar om die te verwerpen. Er zijn daarvoor sites genoeg, slechte en goeie en iedereen die erin is geinteresseerd heeft dat allang bestudeerd.

  Maar de zaak Moussaoui is kolderiek op een uiterst treurige manier. De man is misschien geen feestnummer, weinig sympathiek enzovoort, maar dat maakt iemand nog niet schuldig aan terrorisme (voorzover dat woord nog enige reele betekenis heeft.)

  En eigenlijk maken de aanklagers dat nog het meest duidelijk door niet het gebrek, maar de totale afwezigheid aan harde bewijzen te compenseren met het appeleren aan de emoties van de jury:

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/04/06/AR2006040600818.html

  Dat een misdaad heel erg is voor de getroffenen maakt een verdachte niet automatisch schuldig. Alleen als hij het gedaan heeft maakt hem dat schuldig. Toch is dat een tactiek die werkt, omdat het appeleert aan basale functies die in normale omstandigheden door de hogere hersenfuncties slechts gedeeltelijk worden gecompenseerd. Met het toenemen van psychische druk neemt de invloed van de hogere hersenfuncties verder af.

  http://www.counterpunch.com/cassel04072006.html
  http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2089-2114348,00.html
  http://www.timesonline.co.uk/article/0,,11069-2107742,00.html

  Z. Moussaoui heeft met 911 niets te maken.

Plaats je reactie