MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Documentaire: Kasba in de polder

06 april 2006 | in Amusement, Muziek | Reageer

Breng vijf talentvolle Nederlandse muzikanten van Marokkaanse afkomst samen met vier Nederlandse muzikanten en je hebt het recept voor een band die spetterende Rai-muziek paart aan funk en reggae. Naam van deze succesformule uit het Brabantse Boxtel: Kasba. Maar Kasba is meer dan leuke muziek. Kasba is ook een verhaal over allochtone en autochtone Nederlanders dat spot met alle integratieclichés. Donderdag 20 april zendt de IKON de documentaire ‘Kasba in de polder‘ uit. Filmmakers Hans Hermans en Martin Maat volgden de bandleden van Kasba thuis en op tournee.

De documentaire volgt de band anderhalf jaar lang. Een periode waarin veel verandert: voor Kasba, maar ook binnen de samenleving in de onderlinge verhoudingen tussen autochtone en allochtone Nederlanders. De opnamen beginnen kort voor de moord op filmmaker Theo van Gogh in november 2004. Na de moord wordt de band gevraagd deel te nemen aan het verbroederingsconcert ‘Stay Close’ op het Museumplein in Amsterdam. Daarna gaat het hard met Kasba. Optredens voor kroonprins Willem-Alexander en premier Balkende op bevrijdingsdag en opnames met Paul de Leeuw, Blöf en Thé Lau volgen.

Kasba in de polder
donderdag 20 april 2006
Nederland 1
23.16 – 24.08 uur

Plaats je reactie