MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zesde editie van het Arab Film Festival

09 april 2006 | in Amusement, Film | Reageer

Na het eerste lustrumfestival van 2005 wordt in Rotterdam van 30 mei tot 4 juni 2006 al weer de zesde editie van het Arab Film Festival georganiseerd. Theater Cinerama aan de Westblaak vormt opnieuw de hoofdlocatie van het festival, waar bezoekers in zes dagen de meest recente films uit de Arabische wereld of van Arabische cineasten kunnen bewonderen. De bijbehorende debatten worden in 2006 georganiseerd in de nabij gelegen Arminiuskerk aan Museumpark 3. Het festival vindt in 2006 in een nabije geografische kring plaats, een en ander is allemaal op korte loopafstand.

De organisatoren verwachten weer een groot en breed publiek, waaronder regisseurs, acteurs, kunstenaars, critici en journalisten uit Nederland, Europa en de Arabische landen. Er zijn ook een aantal Arabische superstars uitgenodigd, waarvan in elk geval al de bekende Egyptische actrice Menna Shalabi, de Tunesische Hind Sabri en de Egyptische Fahti Abdelwahhab hebben toegezegd naar Rotterdam te komen. Elke dag begint het programma om 11.00 uur in de Arminiuskerk met een debat, waarna de filmvoorstellingen in Cinerama als volgt zijn gepland: 13.30, 15.30, 19.30 en 22.00 uur.

Plaats je reactie