MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Documentaire: ‘En Nu Iets Positiefs!’

10 april 2006 | in Maatschappij | Reageer

Vandaag gaat de documentaire ‘En Nu Iets Positiefs!‘ in première in theater De Meervaart in Amsterdam. Filmmaakster Ireen van Ditshuyzen vogde een groep van 25 Marokkaanse jongeren die zich aan het negativisme ontworstelen en zich richten op een kansrijke toekomst. Dit om te laten zien dat het niet alleen maar kommer en kwel is met Marokkaanse jongeren in Amsterdam-West. Van Ditshuyzen heeft in 2005 met haar camera vastgelegd hoe de jongeren hun toekomst belangrijk zijn gaan vinden en dat zij een voorbeeld voor anderen willen zijn, aldus PvdA-Kamerlid Peter Meijer en voorzitter van En Nu Iets Positiefs!. De documentaire zal na de première voorlopig alleen te zien zijn tijdens voorlichtingsbijeenkomsten op scholen.

Plaats je reactie