MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb wil Verdonk opheffen

13 april 2006 | in Overheid, Politiek | 6 Reacties

Het ministerie van minister Verdonk moet worden opgedoekt. Vreemdelingenzaken kan dan terug naar de minister van Justitie en Integratie moet een taak worden voor de minister van Sociale Zaken of Onderwijs. Dat zei de Marokkaanse wethouder uit Amsterdam Aboutaleb (Sociale Zaken) woensdag voor BNR Nieuwsradio. Volgens Aboutaleb manifesteert Verdonk zich als een tweede minister van Justitie, omdat zij bijna alleen aan toelatingsbeleid doet. Het kabinet doet daarnaast volgens Aboutaleb niets aan integratie, wethouders in de steden doen dat. Daarom kan die post op het ministerie net zo goed geschrapt worden of uitgevoerd worden door de minister van Sociale Zaken of Onderwijs. Die hebben volgens de wethouder geld voor integratie, in tegenstelling tot Verdonk. Aboutaleb ambieert daarom het ministerschap voor Vreemdelingenzaken en Integratie niet, schrijft Het Algemeen Dagblad.

Er zijn 6 reacties

 1. Toth
  13 april 2006 om 07:19 uur.

  Aboutaleb heeft gelijk, maar het is algemener. Sociale Zaken doet niets sociaals, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen doet wetenschappelijk gesproken niets anders dan onderwijs afbreken en cultuur maken tot een betekenisloos woord. Volkshuisvesting jaagt mensen hun huizen uit, Defensie is uitsluitend bezig met het verschaffen van goede en zeer gegronde redenen om Nederland te bombarderen, Economische Zaken heeft volop plannen om ons allemaal werkloos te krijgen, Bestuurlijke Vernieuwing is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bezig om een extra poppetje te zetten op het papiertje van de gemeenteraadverkiezingen waar sinds de 60-er jaren van de vorige eeuw iedere 4 jaar steeds minder mensen voor komen opdagen. Justitie houdt onschuldigen vast en Ontwikkelingssamenwerking ziet toe op subsidie aan de eigen industrie om lokale markten in te doen storten.

  Er komt nog een tijd dat we ons geen regering meer kunnen veroorloven.

 2. Amsterdammer uit west
  13 april 2006 om 10:14 uur.

  Als ik de reacties op dit artikel op http://www.telegraaf.nl lees, dan kan ik alleen maar concluderen dat Nederland niet geintresseerd is in de integratie van allochtonen maar meer om de allochtoon te blijven pesten. Dit pesterij geeft de autochtone telegraaf lezer blijkbaar het gevoel van beschaving en superieur.

 3. Youssef
  13 april 2006 om 03:37 uur.

  Groot gelijk heeft meneer Abu Taleb, die vrouw doet helemaal niks voor wat betreft integratie van minderheden in de nederlandse samenleving, het eingste wat ze ooit gedaan heeft en wat ze nog doet is mensen het land uitzetten, strengere maatregelen om de immigratie te bepereken en het vergroten van haatgevoelens t.o.p allochtonen.
  De verschillen worden steeds meer groter tussen allerlei gemeenschappen, discriminatie neemt toe, en het anti-Islam gevoel groeit nog en nog!!
  Laat ze har maar thuis blijven, of iemand anders laten komen die precies weet wat het wooord integratie betekent en die wat aan kan doen om die problemen dat Verdonk veroorzaakt te oplossen…

 4. Yassin
  13 april 2006 om 07:24 uur.

  hahah
  het is nooit goed begrijpt dat…doe je het goed dan ben je opeens die Kut allochtoon…wat is integratie….dat bestaat niet behalve het woord alleen…laat ze kletsen ahah

 5. jasper
  14 april 2006 om 11:28 uur.

  Is Aboutaleb soms gewichtsheffer geworden dat hij nu Rita Verdonk wil opheffen? Uit het artikeltje blijkt, dat er bedoeld wordt dat het Ministerie van V.moet worden opgeheven.
  Een domme, misleidende titel dus.

 6. Administrator
  14 april 2006 om 11:39 uur.

  loop toch niet zo te zeiken jaspertje

Plaats je reactie