MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stichting Darelhouda zoekt steun

14 april 2006 | in Maatschappij, Marokko | 3 Reacties

Stichting Darelhouda in Zeist zet zich in voor verwaarloosde weeskinderen en zogenaamde weesbejaarden in de streek van Tanger. De stichting organiseert allerlei bijeenkomsten om hier geld voor in te zamelen. In Tanger is door de stichting een stuk grond gevonden waar een weeshuis gebouwd kan worden voor in beginsel 50 weeskinderen en 20 weesbejaarden. In dit weeshuis kunnen de kinderen en bejaarden opgevangen en verzorgd worden. De weesouderen krijgen zo nodig medische zorg en een dagbesteding met een actieve rol binnen het tehuis. Aan de weeskinderen wordt affectie, gezonde voeding, opvang en onderwijs geboden. Tevens wordt er met hen, gewerkt aan het creëren van een volwaardig toekomst perspectief.

Op dit moment hebben de initiatiefnemers contact gezocht met de Marokkaanse consul in Nederland, die weer contact heeft gezocht met de burgemeester van Tanger om de grond (3000 m2) die Darelhouda nodig heeft, gratis te verlenen ten behoeve van de weeskinderen. In de zomer gaan de initiatiefnemers naar het gebied en hopen ze dit voor elkaar te krijgen met de burgemeester. Echter, om verder invulling te geven aan de uitvoering van deze toekomst plannen is geld nodig. Wil je Darelhouda steunen of meer lezen over de activiteiten van deze stichting? Surf dan naar www.darelhouda.nl

Er zijn 3 reacties

 1. sinsinbad
  14 april 2006 om 05:47 uur.

  inshallah gaat het lukken!

 2. mustafa
  20 januari 2013 om 05:15 uur.

  salaam alikom,

  beste broeders en zusters ik ben iets van plan in marokko in het drieouch en omgevin inchallah ik weet zelf niet precies hoe ik moet beginnen ik heb natuurlijk wel wat iedeen maar weet niet wat het beste ik wil heel arme gezinnen helpen,en kinderen zonder ouders,ouderen die familie leden hebben wil ik heel erg helpen zo erg zelfs dat al mijn spaargeld en wat ik heb wil investeren in allahs naam inchallah.ik hoop dat ik iets verneem van jullie.

  salaam alikom jullie broder mustafa

 3. Werk
  24 februari 2013 om 01:40 uur.

  Salama alikom, Ik zou graag vrijwillerswerk willen doen bij dar el houda. Bestaat deze weeshuis nog?

Plaats je reactie