MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Utrecht stelt brede aanpak voor

26 april 2006 | in Maatschappij, Overheid | 1 Reactie

Utrecht heeft een brede aanpak ontwikkeld om te voorkomen dat meer Marokkaanse jongeren een criminele loopbaan starten. Daarmee reageert het stadsbestuur op de 700.000 euro die minister Donner aan Utrecht ter beschikking heeft gesteld om de problemen rondom criminele Marokkaanse jongeren in grote steden aan te pakken. De Utrechtse burgemeeester Brouwer benadrukt dat het goed gaat met de Marokkaanse jongeren, maar dat een deel deze harde maar sociale aanpak nodig heeft schrijft het Algemeen Dagblad.

Dat Marokkaanse jongeren relatief veel over de schreef gaan, heeft diverse oorzaken, zeggen de gemeente Utrecht, politie en justitie. Demografische achtergronden, opleiding, politiecontacten, kansen op een baan en hun opvoeding spelen allemaal mee. Omdat de oorzaken waardoor Marokkanen in het criminele circuit belanden zo uiteenlopen, neemt Utrecht acht maatregelen, waaronder Marokkaanse ouderencoaches.

Er is 1 reactie

 1. Najat
  12 september 2006 om 01:49 uur.

  Ik wil graag reageren op dit bericht!
  Ik vind het een goed intiatief van de Gmeente Utrecht dat zij de criminaliteit onder Marokkaanse jongeren willen terug dringen, zodat zij een beter toekomstperspectief hebben. Ik kan alleen niets terug vinden hoe zij dit probleem willen aanpakken. En hoe willen zij die jongeren bereiken?Kennis over Marokkaanse cultuur lijkt mij een vereiste om dit probleem terug te kunnen dringen.
  Wat mij ook opvalt is dat er veel geschreven wordt over niet succesvolle Marokkaanse jongeren, terwijl er genoeg jongeren zijn die het wel goed doen en daar moet ook eens een keer aandacht aanbesteedt worden vind ik!
  Groetjes Najat

Plaats je reactie