MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Organisaties slaan handen ineen

30 april 2006 | in Maatschappij | 1 Reactie

Vier Amsterdamse Marokkaanse organisaties hebben het initiatief genomen voor een brede conferentie over de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam. De initiatiefnemers zijn: de Marokkaanse Vrouwenvereniging Nederland (MVVN), jongerencentrum Argan, Aknarij en Emcemo.
Aanleiding voor de conferentie is het rapport ‘ De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam’ dat het Amsterdamse onderzoeksbureau O+S in opdracht van de gemeente Amsterdam heeft geschreven. Alhoewel het rapport formeel nog niet is gepubliceerd, verschenen de belangrijkste conclusies drie weken geleden al in dagblad Trouw en circuleert het rapport volgens de site allochtonen.web-log.nl op internet.

De vier bovengenoemde Amsterdamse Marokkaanse organisaties verklaren zich verantwoordelijk te voelen voor de toekomst van Amsterdam en in het bijzonder voor de toekomst van de Marokkaanse gemeenschap. Vanuit dit verantwoordelijkheidsbesef willen zij komen tot een brede coalitie van Marokkaanse organisaties die gezamenlijk zo concreet mogelijke initiatieven gaan nemen om het tij te keren. De initiatiefnemers willen zich concentreren op positieve en constructieve oplossingen. “We willen ons richten op onze gemeenschappelijke belangen en niet op wat ons onderscheidt. Resultaten, betrokkenheid en vrijwillige inzet zijn belangrijker dan structuren en procedures,” verklaren ze.

Er is 1 reactie

  1. Mtiwi
    02 mei 2006 om 11:30 uur.

    Het is mooi dat er dergelijke initiatieven worden genomen. Maar ik denk dat het weer zo’n marokkaanse een-tweetje gaat worden. Elke deelnemende instantie wil natuurlijk zichzelf promoten en op de kaart zetten. Met andere woorden het eigenbelang staat weer voorop.

    Maar ik ken de meeste mensen binnen die 4 organisaties en ik hoop dat enkele van hen het voortouw gaan nemen. Alleen dan zal het doel gerealisseerd kunnnen worden.

    Maar we zullen zien waar het naar toe leidt.

Plaats je reactie