MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Menara: Debat over vooroordelen

04 mei 2006 | in Carriere, Maatschappij | Reageer

Studenten van Menara, de islamitische studentenvereniging in oprichting van de Universiteit van Tilburg (UvT), storen zich aan vooroordelen van autochtonen en allochtonen. Daarom organiseren zij samen met het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing een debat op donderdag 11 mei aan de UvT. Sprekers zijn columniste Ebru Umar, theoloog Mohamed Ajouaou, islamdeskundige Mohammed Cheppih, in 2003 kandidaat voor het Nederlands voorzitterschap van de AEL, en Marokkaans columniste Samira el Kandoussi.

Vooroordelen zijn de argumenten van dwazen, schreef Voltaire. Met deze uitspraak in gedachten kozen Menara en het CWL vier stellingen die als uitgangspunt dienen voor het debat: moslims kunnen niet kritisch denken. Allochtonen zijn beter geïntegreerd dan autochtonen. Moslims moeten hun religie loslaten om te participeren in de Nederlandse samenleving. De problematiek omtrent de islam is veroorzaakt door de media. Hierover gaan Ebru Umar, Mohamed Ajouaou, Mohammed Cheppih en Samira el Kandoussi in debat met de zaal. Dagvoorzitter is Nanda Oudejans van de Faculteit Wijsbegeerte van de UvT. Het debat vindt plaats op donderdag 11 mei en duurt van 13.00 uur tot 15.45 uur in zaal YZ1 in het Dante gebouw op de campus van de UvT.

Plaats je reactie