MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moeder Moussaoui wil uitlevering zoon

04 mei 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

De moeder van Zacarias Moussaoui heeft op een persconferentie gezegd dat haar zoon veroordeeld is, om “wat hij heeft gezegd en niet om wat hij heeft gedaan”. Aisha El Wafi, de moeder van Moussaoui, heeft de Franse regering verzocht de Verenigde Staten om uitlevering van haar zoon te vragen. Dat maakte haar advocaat donderdag bekend. Volgens El Wafi’s advocaat is uitlevering in principe mogelijk, omdat Moussaoui een Frans paspoort heeft. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei bereid te zijn om te onderzoeken of uitlevering van de ‘twintigste kaper’ van de aanslagen van 11 september 2001 mogelijk is in het kader van het uitleveringsverdrag met Washington. De Amerikaanse minister van Justitie Alberto Gonzales liet donderdag evenwel weten dat de VS een eventueel uitleveringsverzoek van Frankrijk serieus zullen bekijken.

Moussaoui kreeg woensdag levenslang voor zijn aandeel in de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat de 37-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst met een gekaapt vliegtuig een aanslag had moeten plegen op het Witte Huis, maar dat het voorkomen werd door zijn arrestatie in augustus 2001. Omdat hij niets had gezegd over de aanvalsplannen van Al Qaida, waarvan hij mogelijk op de hoogte was, vond de jury hem medeschuldig aan de dood van de bijna 3000 slachtoffers. De openbaar aanklager had de doodstraf geëist, maar de jury kon daarover niet tot een unaniem oordeel komen.
Moussaoui heeft zelf tijdens het proces gezegd dat hij blij was met de aanslagen en dat hij hoopte op nog meer aanslagen. Donderdag mocht hij voor het formele vonnis nog eenmaal het woord voeren. Schreeuwend riep hij: ,,Allah zij met Bin Laden. Jullie zullen hem nooit te pakken krijgen!”.

Er zijn 2 reacties

 1. Toth
  05 mei 2006 om 11:11 uur.

  Een doorzichtig showproces en een oefening in propaganda,
  http://www.prweb.com/releases/2006/4/prweb375105.htm
  waar zelfs de rechter en de jury niet in geloven. De rechter (Brinkema) zegt buiten het gehoorbereik van de jury 21 april jl. “I still think that Moussaoui was not accurate in a lot of what he said about how much he knew about what was going to happen with which particular buildings and when”
  De jury, zwaar beinvloed door niets bewijzende, maar wel aan emoties appelerende dramatiek als het afspelen van de CVR van UA93, het afspelen van audio en video van mensen die van het WTC afspringen etc. is niet overtuigd, anders hadden ze hem de doodstraf gegeven. Een schaamteverwekkende wanvertoning die iedereen die koel de feiten bekijkt onmiddellijk duidelijk voor ogen staat.

  Sommigen noemen het voorbeeld van Bruno Hauptmann als :
  http://www.lindberghkidnappinghoax.com/
  Andere historische voorbeelden als Stalin’s politieke zuiveringen in de schijnprocessen van Moskou of hoe de rechterlijke macht werkte onder Hitler:
  http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3426039605/028-5740934-5429328
  http://www.unt.edu/lpbr/subpages/reviews/muller.htm
  tegen in zekere zin de Moussaoui van de jaren 30, Marinus van der Lubbe, onthoofd op 10 januari 1934.
  In zekere zin, want alhoewel er tegen Moussaoui geen enkel hard bewijs bestaat is er weinig twijfel aan de betrokkenheid van van der Lubbe, maar niet dat hij alleen heeft gehandeld. Marinus van der Lubbe, die toen half blind was, niet bijster intelligent en chaotisch was, maar ook streefde naar roem (mislukte voetreis naar China, mislukte pogingen kanaal overzwemmen) had nooit binnen de tijd dat hem ter beschikking stond de Reichstag in de as kunnen leggen zonder voorbereidingen (of voorbehandelingen.)

  In de jaren 80 is van der Lubbe alsnog officieel vrijgesproken.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe

  Hier een link naar de video van de brand van de Reichstag
  http://www.whatreallyhappened.com/911_reichstag.html
  Summiere, maar inzichtelijke chronologie:
  http://www.historystudystop.co.uk/php/displayarticle.php?article=37&page=2&topic=meu

  “De enige die echt weet wat er in de Rijksdag is gebeurd ben ik, want ik heb hem in brand gestoken en hij sloeg met zijn hand hard op tafel.”

  Officiele verklaring Neurenbergproces door generaal Franz Halder over een uitspraak die Goering op 20 april 1942, tijdens een verjaardagsfeest van Hitler zou hebben gedaan. Goering ontkende dit uiteraard.

  Marinus van der Lubbe tijdens het proces: ,Dat is een daad van tien minuten geweest, (…) dat heb niets te beduiden, alleen, maar datgene wat daarna gekomen is, dat heb alles te beduiden. Dat kan ene persoon niet omvatten.”

  Inderdaad: de brand van de Reichstag was de noodzakelijke opstap naar de dictatuur van Hitler en het logisch vervolg van de Tweede Wereldoorlog die geworteld is in de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog en het volslagen idiote verdrag van Versailles .

  Om 7:30h 10 januari 1934 wordt dan Marinus van der Lubbe in Leipzich onthoofd met een guillotine. De executie luidde de totale subjugatie van het Duits rechtssysteem aan de nazi-ideologie in en Nederlandse politici sloten mensen op die waarschuwden voor Hilter en bouwden voor politieke vluchtelingen kamp Westerbork.

  Vandaag vliegt de CIA duizenden met de zgn. martelvluchten door Europa. Schiphol is een van de veilige havens voor de beulen. De Nederlandse overheid ontkend alles, verleent medewerking aan martelen en neemt deel aan gruwelijke bezettingen. Dezelfde mensen luisteren plechtig naar plastic gedichten over vrijheid of leggen kransen bij stukken steen.

 2. Toth
  09 mei 2006 om 06:16 uur.

  De hele zaak tegen Moussaoui is definitief ingestort:
  http://www.usatoday.com/news/nation/2006-05-08-moussaoui_x.htm

  Er is geen enkel bewijs tegen Moussaoui, voor het bestaan van een 20e kaper uberhaupt of voor een of een vijfde vliegtuig of een latere aanval.

  Het enige ‘bewijs’ waarop die latere aanval is gebaseerd is een uitspraak van Khalid Sheikh Mohammed, waarvan beter bekend is welke martelmethoden (waterboarding) op hem zijn uitgevoerd om allerlei ‘bekentenissen’ te verkijgen dan waar hij is of een antwoord op de vraag of hij nog in leven is of was. En in diezelfde uitspraak wordt Moussaoui ook nog vrijgepleit van elke betrokkenheid bij 911.

  Niemand die werkelijk iets zou kunnen weten heeft bij het proces aanwezig mogen zijn, wegens ‘een dreiging voor de nationale veiligheid.’ Alles wat de regering wil dat je niet te weten komt mag je niet weten omdat als het publiek dat weet dat dan een ‘dreiging voor de nationale veiligheid’ inhoudt. Dat is in elk land hetzelfde.

  Moussaoui is uitsluitend en alleen veroordeeld op basis van zijn verklaring schuldig te zijn, gedaan samen met andere ‘bekentenissen’ waarvan bewezen is dat het leugens zijn, na 4 jaar de waarheid te hebben verteld door alle betrokkenheid te ontkennen.

  Nu deze onder dubieuze omstandigheden verkregen “guilty plea” ingetrokken is, vergezeld van een uiterst plausibele verklaring van zijn motieven is buiten simpelweg een wraakoefening op een onschuldig persoon, een voortduring van zijn gevangenhouding op geen enkele grond te rechtvaardigen, juridisch noch anderszins.

  Moussaoui heeft met zijn proces niet alleen Kafka’s wildste fantasieen verbleekt, maar het hele Amerikaans rechtssysteem overwonnen ten koste van zichzelf. Hij is een winnaar en een verliezer en een zoveelste ster aan het firmament van de showbizz van politieke processen.

Plaats je reactie