MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

EU onderhandelt met Marokko over export

05 mei 2006 | in Economie, Marokko | 2 Reacties

AGF.NL meldt dat de onderhandelingen tussen de EU en Marokko over de landbouw op 2 mei in Brussel zijn hervat. Een Marokkaanse delegatie onder leiding van landbouwsecretaris Moha Marghi, in gezelschap van Saad Benchakroune, de directeur van de exportorganisatie EACCE (Etablissement autonome de contrôle et de coordination des exportations) en Hassan Serghini van het landbouwkundig planbureau DPAE (Direction de la programmation et des affaires économiques à l’agriculture) doen mee aan deze onderhandelingen. Marokko hoopt op export mogelijkheden voor tomaten, komkommers, haricots verts, aardbeien, enz, terwijl Europa de binnenlandse productie van een aantal van deze producten wil beschermen.

Er zijn 2 reacties

 1. AbdelRahman
  08 mei 2006 om 01:29 uur.

  Marokko speelde het slim! Niet?

  Ze houden hun grenzen wat beter in de gaten en ze worden beloond met contracten.

  Voor wat hoort wat noemen ze dat.

  Vraag me af of ze wat van dat geld gaan gebruiken om arme Afrikanen te voorzien van een flesje Sidi Harazaam wanneer ze hen dumpen in de woestijn!

 2. elTahar
  08 mei 2006 om 02:03 uur.

  Dit wordt natuurlijk geen onderhandelen het is voor Marokko (zoals zo vaak) ja knikken en accepteren,de EU gaat van het eigenbelang uit en Marokko heeft geen poot om op te staan .

Plaats je reactie