MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moeilijk exportseizoen Marokko

10 mei 2006 | in Economie, Marokko | 1 Reactie

De productiekosten van de Marokkaanse tomaten zullen over het jaar 2005/2006 in het algemeen nauwelijks gedekt kunnen worden. De exportcampagne is dit jaar moeilijk begonnen en mede door de lage prijzen die in de markt betaald worden, zullen de Marokkaanse exporteurs een zwaar seizoen tegemoet gaan. Aldus M zahidi van de brancheorganisatie Apefel op agf.nl. Ondanks dat de productie per eind april vergeleken met vorig jaar gestegen is van 430.698 ton naar 450.207 ton, is de export dit jaar echter lager. Volgens de brancheorganisatie Apefel zouden de Marokkaanse telers meer moeten investeren en zich meer moeten richten op de kwaliteit om zo tegemoet te komen aan de wensen van de Europese klant.

De citrusexport is ook een enorme teleurstelling. Volgens de citrustelerorganisatie Aspam geeft een belangrijke stijging van het exportvolume problemen in de markt. Er was voor dit jaar geschat dat het exportvolume met 23% naar 600.000 ton zou stijgen, maar deze voorspelling moet naar beneden worden bijgesteld. Het exportvolume was dit jaar maar 520.000 ton. Dit is nog steeds veel meer dan het voorgaande jaar, toen de export 490.00 ton bedroeg. Maar in vergelijking met de jaren ’70 en ’80 toen er tussen de 600.000 en 700.000 ton geëxporteerd werd, is het echter aanzienlijk minder.

Er is 1 reactie

  1. Amsterdam west
    11 mei 2006 om 09:05 uur.

    We komen toch weer terug op het investeringsaspect in kwaliteit, organisatie en logistiek.

Plaats je reactie