MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uit Polen? Wonen daar ook Marokkanen?

13 mei 2006 | in Maatschappij, Politiek | 6 Reacties

België is nog maar nauwelijks over het schuldgevoel heen dat volgde op de bekendmaking dat de moordenaars van de 18-jarige Joe Van Holsbeeck géén Marokkanen waren. Heel België wees twee weken lang Noord-Afrikanen aan terwijl de daders uit Polen komen. Het Reformatorisch dagblad en andere Belgische kranten vragen zich af waarom ze al zo snel dachten dat het Marokkanen waren en wat er met België aan de hand is. De afgelopen dagen kent Antwerpen, die doorgaans een rustige stad is, een reeks racistische aanslagen. Zo werd een paar dagen geleden een zwarte man in coma geslagen en zijn vriend zwaar verwond, het huis van een Marokkaans gezin in brand gestoken, het lichaam van een 21-jarige Marokkaanse jongen teruggevonden die waarschijnlijk ook te maken had met rechtse extremisten en ten slotte heb je de moord op een zwarte vrouw en een kindje van twee jaar oud donderdagmorgen.

De verhouding tussen de allochtone en de autochtone gemeenschap heeft door al die gebeurtenissen een forse deuk opgelopen. “Een nieuwe fase van zelfonderzoek is aangebroken”, concludeert het Reformatorisch dagblad.

Er zijn 6 reacties

 1. karim
  13 mei 2006 om 09:46 uur.

  ben ik marokkaanse ???

 2. Marokkaanse
  14 mei 2006 om 12:05 uur.

  Weet niet karim.. ik wel in ieder geval

 3. micromocro
  14 mei 2006 om 12:54 uur.

  die artikel is niet helemaal juist.

  die zwarte jongen is aangevallen in Bruggen door skin heads.

  brand bij marokkaans gezin was ook ergens in west vlaanderen.
  en antwerpen is helemaal niet zo rustig hoor.

 4. tariq
  14 mei 2006 om 07:38 uur.

  wat een vraag zeg??toevallig wonen daar ook marokkanen,waar eigenlijk niet.hahaha

 5. Marokkaanse
  14 mei 2006 om 08:20 uur.

  Zodra er weer een criminele actie is, wijzen alle vingertjes naar de Marokkanen. Heb nergens excuses gelezen voor de valse beschuldiging.

 6. nordin
  14 mei 2006 om 10:42 uur.

  Het is wel een beetje hypocriet… al die rouwende Belgen.
  Een derde van de Vlamingen heeft op de partij gestemd die voorstander is van uitsluiting, stigmatisering, polarisatie, etc etc etc. Allemaal maatregelen tegen de nieuwe Belgen, de immigranten. Deze partij is een inspiratiebron voor jongeren die meestal snel zijn over te halen en vaak onvoorspelbaar zijn, maar ook ouderen die gevangen zitten in een oude ideologie dat stamt uit de jaren dertig.

Plaats je reactie