MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tilburg sluit Marokkaanse Moskee

19 mei 2006 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

De gemeente Tilburg heeft met onmiddellijke ingang de Marokkaanse moskee Al Fath in de Tilburgse Stedekestraat gesloten wegens brandgevaar. Inspecteurs van de gemeente hebben de moskee, die sinds november 1989 gevestigd is in een voormalige textielfabriek, op een reeks van punten afgekeurd. Zo zijn er geen goede vluchtroutes, te weinig brandblussers, is brandgevaarlijk materiaal verwerkt in het pand en is nergens noodverlichting aangelegd. Gezien de kosten van de noodzakelijke aanpassingen, lijkt het onwaarschijnlijk om de moskee binnenkort weer geschikt te maken. De Masjid El-Feth stichting is al vier jaar aan het sparen voor nieuwbouw en wil het geld daarvoor gebruiken. De gemeente en de overkoepelende stichting zullen zich buigen over een alternatieve mogelijkheid, meldt het Brabants Dagblad.

“Voor ons is het heel lastig om op korte termijn een onderkomen te vinden voor onze bezoekers. Ik denk dat mensen zich de komende tijd voor het vrijdaggebed gaan verdelen over verschillende moskeeën in Tilburg”, aldus de secretaris van de moskee Abdelkader Berkane. De moskee werd wekelijks door 650 tot 700 mensen bezocht en in de weekeinden kregen 150 kinderen godsdienst- en taalles in de moskeeruimte.

Er is 1 reactie

 1. ThugLife
  19 mei 2006 om 03:26 uur.

  Ze kunnen ondertussen gaan bidden in het Stadhuis.

  T he
  H ate
  U
  G ave
  L il
  I nfants
  F *ck
  E verybody

Plaats je reactie