MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LoungeM: Volksmuziek van Marokko

30 mei 2006 | in Amusement | Reageer

LoungeM is al enige tijd bekend als stand-up comedy, spoken word, muziek en theater festijn. De komende editie van LoungeM, op zaterdag 10 juni 2006 in Zaal de Unie, staat in het teken van de traditionele Chaabi, de volksmuziek van Marokko. Het zeer divers Marokkaans getint programma bestaat o.a. uit Orkest Ouled El Bouazzaoui en Rimah. Gastheer en comedian is Yahia Yousfi, reporter bij FunX radio, en Dj Saïf zorgt na de optredens voor de leukste en mooiste Marokkaanse dansmuziek.

Orkest Ouled El Bouazzaoui, het beroemde chaabi-orkest uit Casablanca, is voor het eerst in Nederland. De broers van Ouled Bouazzaoui zijn één van de meest bekende gezelschappen uit Casablanca. Ze zijn veelvuldig te zien op de Marokkaanse televisie en genieten bekendheid over de hele wereld. Hun vader, Chigh Bouazzaoui is al 50 jaar een bekende artiest en heeft zijn kennis overgedragen aan zijn zonen. De broers spelen viool, luit, derbouka en gellal. Hun muziek begint rustig en poëtisch om uiteindelijk in opzwepende dansmuziek te eindigen.

Plaats je reactie