MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mildere straf voor Rachid Bouaouzan

30 mei 2006 | in Sport | Reageer

Volgens BN/DeStem is voetballer Rachid Bouaouzan in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Dat is een lichtere straf dan de rechtbank hem aanvankelijk oplegde. Het Gerechtshof in Den Haag houdt de Marokkaanse aanvaller verantwoordelijk voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel aan tegenstander Niels Kokmeijer tijdens de wedstrijd Sparta-Go Ahead Eagles op 17 december 2004.

Hoewel de beslissing van Bouaouzan om een vliegende tackle in te zetten in een spelsituatie werd genomen, is het Hof van mening dat hij zich wel degelijk bewust moet zijn geweest van de mogelijk vreselijke gevolgen. Omdat de Sparta-voetballer echter al eerder door de KNVB is gestraft – twaalf maanden schorsing – en nooit eerder zulke buitensporige overtredingen maakte, blijft het voor de profvoetballer door de uitspraak bij een voorwaardelijke celstraf.

Plaats je reactie