MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sporten met hoofddoek

31 mei 2006 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

Het team sportactivering van de DPGO te Enschede heeft een nieuw project opgestart met als doel het over de streep trekken van Allochtone meiden om te gaan sporten. De opzet van zo’n project is dat allochtone meisjes eerst deelnemen aan het nieuwe sportproject en daarna gaan doorstromen naar een reguliere vereniging. Uit het project is al een kampioen voortgekomen: Ferdaus El Alouanti (17). De Marokkaanse is, met een helm over haar hoofddoek, teakwondokampioen geworden. Zij sport met een hoofddoek en soms, ter bescherming, draagt ze een helm eroverheen. Ferdaus wordt als een voorbeeld gezien van hoe allochtone meisjes zich sportief kunnen ontwikkelen. ‘Zij logenstraft daarmee het vooroordeel dat allochtone meisjes niets met sport hebben’, vertelt haar trotse trainer Hasan Aykac op de website van Enschede.

Er is 1 reactie

  1. Henk -Rotterdam
    01 juni 2006 om 12:56 uur.

    Het zal over het algemeen niet liggen aan de meisjes maar wel aan het feit dat er nog steeds niet ( althans heel moeilijk)wordt geaccepteerd dat er ook mensen kunnen sporten met hoofddoekjes. Wanneer is dat gelul en gezeik nou eindelijk is afgelopen.ik hoop dat vele meiden zich gaan verenigen en aktief gaan sporten.

Plaats je reactie