MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dialoog: ‘Abraham onze Vader’

03 juni 2006 | in Geloof | 1 Reactie

Een aantal studentenorganisaties organiseert op woensdag 7 juni a.s. een interreligieuze dialoog van moslims, christenen en joden onder het motto: Abraham notre Pere tous РAbraham onze Vader. De bijeenkomst vindt plaats in aanwezigheid van Aziz Aghbali el Morabit, Zijner Majesteits vice-Gouverneur van de Regio Grand Casablanca, Marokko. Verder het hoofd van een opleiding voor islamitische geestelijken en co̦rdinator van een landelijk project voor tolerantie en samenbinding in de Marokkaanse gemeenschap en Yman Mahrach, Raadslid voor de Partij van de Arbeid in Amsterdam.

De organisatie bestaat uit:
. Khmisa, studentenvereniging gericht op de Marokkaanse cultuur, gebonden aan de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam
. Selsabiel, Marokkaanse studentenvereniging aan de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam
. Studentenpastoraat Amsterdam
. De Alliance Mondiale des Marocains de l’Etranger, afd. Nederland
. Fderation Mondiale du Juda sme Marocain, afd. Nederland
. Christelijke studentenorganisaties en joodse jongeren

Tijd: 20.00-21.30 uur
Datum: woensdag 07 juni
Plaats: VE90, Van Eeghenstraat 90, Amsterdam

Er is 1 reactie

  1. Maghreb Magazine » Marokkaanse gezant: racisme keihard aanpakken
    06 juni 2006 om 12:18 uur.

    […] Aziz Aghbali el Morabit, de hoge gezant van de Koning van Marokko, die woensdag Nederland bezoekt heeft als algemeen coördinator van het Collectif National pour la Défence et la Protection des Constantes Sacrées een heldere opvatting over racisme onder autochtone Nederlandse jongeren van 14-25 jaar: ‘de Nederlandse overheid moet autochtoon racisme keihard aanpakken en hen een fatsoenlijke schoolopleiding bieden.’ ‘De Nederlandse overheid moet ook krachtig ingrijpen wanneer extremisten uit landen als Syrië, Libanon of Iran in Nederland proberen de Marokkaanse gemeenschap te rekruteren of te winnen voor hun eigen politieke of fundamentalistische doeleinden’, stelt El Morabit. […]

Plaats je reactie