MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezant: racisme keihard aanpakken

06 juni 2006 | in Maatschappij | Reageer

Aziz Aghbali el Morabit, de hoge gezant van de Koning van Marokko, die woensdag Nederland bezoekt heeft als algemeen coördinator van het Collectif National pour la Défence et la Protection des Constantes Sacrées een heldere opvatting over racisme onder autochtone Nederlandse jongeren van 14-25 jaar: ‘de Nederlandse overheid moet autochtoon racisme keihard aanpakken en hen een fatsoenlijke schoolopleiding bieden.’ ‘De Nederlandse overheid moet ook krachtig ingrijpen wanneer extremisten uit landen als Syrië, Libanon of Iran in Nederland proberen de Marokkaanse gemeenschap te rekruteren of te winnen voor hun eigen politieke of fundamentalistische doeleinden’, stelt El Morabit.

Volgens de algemeen coördinator is historisch besef van existentieel belang voor jongeren: ‘racistische of geradicaliseerde jongeren horen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de massavernietiging van joodse, roma en andere minderheden grondig geschoold te worden om te begrijpen waartoe racisme uiteindelijk leidt.’

Plaats je reactie