MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opening Nederlands Instituut in Marokko

07 juni 2006 | in Carriere, Marokko | Reageer

De opening van het Nederlands Instituut in Marokko (Nimar) staat vandaag op het programma tijdens het bezoek van minister Van der Hoeven aan Marokko. Dit hoger onderwijs-instituut in Rabat komt tegemoet aan de grote vraag van Nederlandse studenten en onderzoekers naar een onderzoek- en studieverblijf in Marokko. Nimar zal specifieke onderwijsprogramma.s aanbieden op het gebied van Arabistiek en sociale wetenschappen. Die gaan naar verwachting begin volgend jaar van start. Daarnaast gaat het instituut studenten en wetenschappers ondersteunen, bijvoorbeeld bij stages of wetenschappelijk onderzoek in Marokko. Verder dient het instituut als vraagbaak voor Marokkanen die in Nederland willen gaan studeren.

Het instituut is opgericht door de Radboud Universiteit Nijmegen en krijgt voor dit jaar een subsidie van 738.000 euro van OCW. Het subsidiebedrag voor de drie jaar erna wordt later dit jaar vastgesteld.

Plaats je reactie