MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Prijs voor theaterstuk De Vier Elementen

09 juni 2006 | in Amusement, Kunst | Reageer

Theatergroep Rif uit Al Hoceima heeft met het theaterstuk De Vier Elementen de eerste prijs gewonnen voor beste script en theaterstuk tijdens het Amazigh theater festival van AMREC, juni 2006 te Agadir. Het gezelschap ontving dit jaar al eerder eerste prijzen op het festival Nador/Al Hoceima, het Festival van Oujda en Festival van Rabat. De familievoorstelling De Vier Elementen gaat over aarde, water, vuur en lucht. Basiselementen van het bestaan met diepe wortels in zowel de westerse als niet-westerse verteltradities en levensbeschouwingen, waaronder die van de Imazighen (Berbers). Het stuk gaat op verhalende wijze in op het ontstaan en voorkomen van aardbevingen, die in de geschiedenis van Marokko een belangrijke rol spelen.

Regie: Chaib Massaoudi
Tekst: Omar Boumezzough
Spel: Ahmed Ajouini, Tarik Assalhi, Haddouch Boutzoukent, Naima Allach, Loubna El Bouazzati, Abdelhay El Hassani, Najlae Ouahhoudi, Mohammed Ouahhoudi, Anisa Ikri, Fouad Afakir
Directeur Theatergroep Rif: Laaziz Ibrahimi
Muziek: Mohamed Beniassa
Decor: Mohssin Bouzambou

Theaterstuk De Vier Elementen is een productie van stichting Amazigh en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de NCDO, Gemeente Al Hoceima en de medewerking van Cos Utrecht.

Plaats je reactie