MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Huis voor culturele dialoog’ komt eraan

10 juni 2006 | in Amusement, Maatschappij | Reageer

De ministerraad heeft vrijdag, op voorstel van staatssecretaris Atzo Nicolaï van Buitenlandse Zaken en zijn collega Medy van der Laan van Cultuur, ingestemd met de komst van een ‘Huis voor de culturele dialoog’. Via activiteiten van het huis moet de kennis over en het contact tussen groepen met een uiteenlopende achtergrond verbeteren. Tentoonstellingen, literatuur, muziek, poëzie, dans, film en nieuwe media zijn de middelen. In het huis moeten culturele activiteiten worden georganiseerd, maar de organisatie die het pand gaat bemannen moet ook als een spin in het web dergelijke evenementen in bestaande andere instellingen entameren. Het gaat vooral om de Marokkaanse en Turkse cultuur, die zo nadrukkelijk in Nederland aanwezig zijn. Waar het huis gaat komen, is nog niet bekend meldt het ANP vandaag.

Plaats je reactie