MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marcouch wil praten met ouders

11 juni 2006 | in Maatschappij | 5 Reacties

De Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Achmed Marcouch van Slotervaart heeft de ouders van Marokkaanse probleemjongeren een brandbrief gestuurd. Hij eist dat zij binnenkort met hem komen praten op het stadsdeelkantoor. Dat meldt RTV Noord-Holland. Marcouch neemt de stap vanwege een aantal gewelddadige incidenten de afgelopen weken. Zo raakte een man woensdag zwaargewond bij een beroving en werd dinsdag de chauffeur van een touringcar in elkaar geslagen. Eerder kwam het stadsdeel in het nieuws omdat de reinigingsdienst niet na tien uur ’s ochtends op pad wil vanwege gewelddadige jongeren.

Er zijn 5 reacties

 1. Magrabi
  11 juni 2006 om 10:05 uur.

  tjong tjong…,wat bezielt deze jongeren vraag ik me af?
  Ga werken…ga studeren..laat zien dat je ook posetief kanten hebt.
  Ook als moslim moet je het goede voorbeeld geven,wanneer houdt het een keer op.

 2. momi
  11 juni 2006 om 10:10 uur.

  behalve dat deze gasten zich niet nuttig maken voor de maatschappij beterroriseren zij ook nog eens normale mensen en maken ze het werken onmogelijk voor een ieder die zich op een productieve manier inzet voor de stad …..

  ik heb me altijd doodgeschaamt voor dit tuig
  maar helaas biedt het nederlandse rechtssysteem geen passend antwoord en zeker niet op de korte termijn

 3. karim
  11 juni 2006 om 11:12 uur.

  sorry hoor, maar zodra de nederlandse regering stappen neemt, dan begint de marokkaanse gemeenschap weer te piepen, dat ze gediscrimineerd worden en/of hard aangepakt worden, maar als zoiets in marokko voorkomt dan doen we of het heel normaal is. ik ben blij dat ik in nederland leef en blij om hun rechtsysteem, al zou ik het graag anders gezien hebben met die marokkaanse schoffies.

 4. samadie
  11 juni 2006 om 11:26 uur.

  het probleem is dat er veel ouder niet weten of niet willen weten wat hun kinderen doen. en dat er veel van die jouchies zich gaan gedragen na wat ze in de krant lezen. en dan heb jij ook nog een groepje dat het probleem ontekent ik denk dat wij eerst uit de onteknings fase moet komen. die kids een leesje fatsoen moeten geven om zijn marokaanse. en meschien moeten die ouders tocch maar ook aangepakt worden. deze klein groep verneukt het voor ons. en worden gewoon in stand gehouden door een groep wat er tegen over staat, die het goed uit komt om weer wat jaaartjes inde kamer te gaan zitten en geld te verdienen.

 5. rifi
  12 juni 2006 om 09:12 uur.

  de problemen ligen bij de ouders.

Plaats je reactie