MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Toch geen Belgische houwitsers voor Marokko

11 juni 2006 | in Politiek | Reageer

Op 4 juni 2006 werd er gemeld dat Belgische houwitsers (kanonnen op rupsbanden) aan Marokko zouden worden verkocht. Maar als het aan de Spiritkamerlid Walter Muls ligt, zal het nooit zo ver komen. Op de Spirit website wordt gemeld dat de minister van Defensie, André Flahaut (PS), twee dingen is vergeten bij het aanbieden van de houwitsers aan Marokko. Ten eerste heb je de wapenwet in België die de verkoop van wapens aan conflictgebieden of landen in oorlog verbiedt. Walter Muls is van mening dat Marokko een conflictgebied is vanwege de onenigheid over de westelijke Sahara. ‘Wij zullen nooit aanvaarden dat er wordt uitgevoerd naar een land in conflict, ongeacht het excuus dat men zoekt, ” aldus Muls. Ten tweede vertelt de volksvertegenwoordiger dat de partij Spirit van plan is een veto uit te spreken over de verkoop.

Plaats je reactie