MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meeste allochtonen zijn modern

12 juni 2006 | in Maatschappij | 6 Reacties

Ruim de helft van de Nederlandse allochtonen heeft moderne normen en waarden. Deze groep heeft afstand genomen van traditionele ideeën op het gebied van religie en familie. Minder dan de helft van de ‘nieuwe Nederlanders’ is conservatief. Dit blijkt uit het EtnoMentality-onderzoek van bureau Motivaction, in opdracht van Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling. De politieke implicaties van dit onderzoek worden op 22 juni besproken op het symposium ‘Op zoek naar de allochtone kiezer in De Balie in Amsterdam’.

De Volkskrant schrijft hierover dat Surinamers en Antillianen gemiddeld moderner zijn dan Turken en Marokkanen. Vooral Turken blijken conservatief: bijna 60 procent heeft een behoudende levensstijl, tegenover 48 procent van de Marokkanen. Als Turken zich losmaken van hun traditie, doen ze dat vaak als ‘moderne statuszoeker’: ietwat hedonistisch, weinig prestatiegericht. Moderne Marokkanen zijn veel ambitieuzer. Zij willen vaker carrière maken of zich, bijvoorbeeld door studie, ontplooien.

‘Marokkanen zijn de afgelopen decennia sterk geïndividualiseerd. In die zin zijn ze steeds meer op Nederlanders gaan lijken’, zegt Forum-directeur Sadik Harchaoui. ‘Nadeel is dat de sociale controle daardoor ook erodeert, waardoor de Marokkaanse gemeenschap meer zichtbare problemen heeft.’

Er zijn 6 reacties

 1. Youssef
  12 juni 2006 om 09:01 uur.

  Wat wordt nou eigenlijk verstaan onder “Moderniteit”? is het op z”n Nederlandse?
  Wat willen ze nou eigenlijk ermee bereiken?! dat wij als Nederlanders zullen lijken?! assimileren in een samenleving die ons als ongewilde verklaart?!
  Ik snap er niks meer van wat er gebeurt tegenwoordig, maar iets waar ik zeker van ben is dat ik Marokkaan en eeuwig Marokkaan zou blijven, modern, aan de regels van de Islam blijven houden, banden met familie sterk maken, en alles doen om mijn recht te krijgen…

 2. Inayat
  13 juni 2006 om 12:42 uur.

  ‘modern’ betekent dat je een pedofielen partij in je land mag beginnen 🙂

 3. Henk -Rotterdam
  13 juni 2006 om 11:59 uur.

  Lees even goed wat er staat . “op zoek naar de alochtone kiezer” is de naam van het symposium, en daar wordt het rapprt gebruikt en dat past weer goed in iemand zijn straatje die er weer mooie sier mee probeert te maken. De opsteller zal binnenkort wel weer promoveren op dit onzinnige onderzoek en het bijbehorende gezwets.
  Yuossef je heb volkomen gelijk assimilatie is de ondergang van je cultuur en die mag je nooit verloochenen en ik kan je garanderen dat de meeste Nederlanders stik jaloers zijn op jullie familiebanden die wij niet op een dergelijke wijze kennen. Er zijn er inderdaad die je ongewild en ongewenst verklaren maar ik kan je ook garanderen dat niet alle Nederlanders zo denken. Alleen laten ze hun stem te weinig horen en worden er velen net als jij en ik doodziek van dit soort rapporten en onderzoeken,dat geld en de tijd kunnen ze beter besteden aan het opzetten van projecten om de jongeren uit de slob te halen en te scholen en een baan te bezorgen Zo worden er ook velen doodziek van de inburgeringscurssussen
  Ik heb soms het idee dat er mensen in dit land rondlopen die denken dat een dierentuin kan binnenlopen en dan tegen een olifant zeggen dat hij van af heden een giraffe is en zich ook zo moet gedragen,nou dat kunnen ze vergeten en de onderzoekers van dit rapport ook Het opzetten van een partij voor viezerikken/schoften/kinderverkrachters is iets wat te gek voor woorden is en wel nooit van de grond zal komen.wat niet wil zeggen dat alleen de gedachte al walgelijk is en eigenlijk al strafbaar zou moeten zijn
  Voor dgene die stemgerchtigd zijn zou ik willen zeggen hou goed in de gaten wat alle groepen je weer gaan beloven en stem alleen op datgene waar je van overtuigd bent dat ze het waar kunnen maken en je later weer niet een trap in de rug verkopen, Maar spoor elkaar wel aan te gaan stemmen samen zijn we sterker dan je zelf gelooft.

 4. moh
  13 juni 2006 om 02:32 uur.

  inayat goede uitleg bedankt

 5. Saida
  13 juni 2006 om 04:36 uur.

  Ik vind dit een goedkope en zinloze sneer naar de Turken.

 6. karim
  14 juni 2006 om 04:59 uur.

  precies wat inayat zegt.

Plaats je reactie