MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Berbers sprookje ‘De Magische Ring’

14 juni 2006 | in Amusement | 2 Reacties

Stichting Amazigh komt van juli t/m december 2006 met een eigentijdse versie van het Berberse sprookje De Magische Ring. Een arme jongen uit Amsterdam is erg zorgzaam en lief voor zijn moeder en de dieren. Iedere dag krijgt hij geld van zijn moeder om eten te kopen op de markt. Maar in plaats van eten, koopt hij elke dag een ander dier. Op een dag ontmoet de jongen een hond op de markt, die hij redt uit de handen van een boze marktkoopman. Uit dank krijgt hij van de hond een ring. Wanneer hij de ring draagt, zullen al zijn wensen in vervulling gaan. Zo trouwt de jongen met de dochter van de koning en wordt hij rijk. Maar wanneer de ring gestolen wordt, krijgt zijn leven een spannende wending…

Regie en Artistieke leiding: Chaib Massaoudi
Spel/muziek: Mahjoub Benmoussa, Abdelaziz Ajaarouj
Tekst: Bastiaan Kroeger

De Magische ring is een bewerking van sprookje uit het boek Menseneetster, Berberse sprookjes uit Noord-Marokko van Maarten Kossmann, Uitgeverij Bulaaq. De interactieve en muzikale voorstelling De Magische Ring is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, hun ouders en leraren.

Er zijn 2 reacties

  1. Amsterdammer
    14 juni 2006 om 02:19 uur.

    Het klinkt heel interessant.

  2. S
    29 november 2006 om 06:06 uur.

    leukjess….hahahaha

Plaats je reactie