MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse jeugd ondemocratisch?

14 juni 2006 | in Maatschappij, Politiek | 12 Reacties

Volgens Elsevier is 40 procent van de Marokkaanse jeugd ondemocratisch. Dat zou blijken uit een vertrouwelijk rapport dat het Instituut voor Migratie en Etnische Studies heeft opgesteld in opdracht van VVD-minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Hierin staat dat veertig procent van de Marokkaanse jongeren weinig op heeft met de Westerse democratie. Ook vinden zij de islamitische leefnormen nauwelijks verenigbaar met de Europese. Hun negatieve houding jegens de Westerse normen en waarden komt vooral voort uit het feit dat veel Marokkaanse jongeren zich sterk identificeren met de eigen gemeenschap.

Volgens het rapport hebben jonge Marokkanen weinig vertrouwen in de politiek, vanwege de negatieve houding die er zou heersen ten opzichte van de Islam. Des te meer vertrouwen heeft men in het geloof: veel Marokkanen zouden bereid zijn op de bres te springen voor de Islam. Zes à zeven procent zou daarbij zelfs geweld niet schuwen.

Er zijn 12 reacties

 1. karim
  14 juni 2006 om 10:42 uur.

  en hoe komen ze aan deze informatie, mij hebben ze niet om mijn mening gevraagd.

 2. Henk -Rotterdam
  14 juni 2006 om 11:13 uur.

  Het lijkt wel of dit gezeik tegenwoordig aan de orde van de dag is en een hobby van een aantal mediafiguren is geworden,wie zegt dit nu alllemaal,hoe komen ze aan deze informatie en waar hebben ze dit onderzoek dan gehouden. Ze hebben geen vertrouwen in de politiek,nou ik kan ze troosten, ik ook niet. Dit land met zijn zogenaamde democratie ja zo lang het bepaalde figuren uitkomt, Wanneer is dit gezeik nou een eens afgelopen en gaan we met elkaar aan het werk om er een land van iedereen voor te maken in plaats van dit dagelijkse terugkerende slappe gelul wat niks zegt,niks bewijst en alleen maar stigmatiserend werkt. Moe wordt je er van en van die hele kliek van de VVD,en de rest is niet veel beter .

 3. Inayat
  14 juni 2006 om 11:27 uur.

  Vind je het gek: Nederland gaat gebukt onder discriminatie. vandaag ook in de krant:

  …Discriminatie is in Nederland een omvangrijk, maar vrijwel onzichtbaar probleem. Honderdduizenden allochtonen hebben er vermoedelijk mee te maken. Maar slechts een klein deel van hen meldt dit bij een instantie.
  Jaarlijks zijn er enkele duizenden gewelddadige racistische incidenten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie

  Iets meer dan de helft van de Marokkanen en bijna de helft van de Turken zegt er het afgelopen jaar een keer of vaker mee te zijn geconfronteerd. Ook Surinamers (40 procent) en Antillianen (37 procent) hebben er veel mee te maken.

  Dus meer dan de helft van de Marokkanen heeft met discriminatie te maken. Ja vind je het gek dat je je gaat afkeren tegen deze TUK maatschappij…

 4. Inayat
  14 juni 2006 om 11:46 uur.

  O ja en een kwart van de werkgevers wil geen allochtoon in dienst.

  Dat staat ook in de Monitor Rassendiscriminatie 2005: Een kwart van de Nederlandse bedrijven wil geen allochtonen in dienst nemen. Zij geven als reden dat de vaardigheden van autochtonen beter te beoordelen zijn. Veel allochtonen die voor een baan worden afgewezen, ervaren dat als discriminatie.

  Maar daar hoor je Verdonkey niet over

 5. samadie
  14 juni 2006 om 11:54 uur.

  dit soort onderzoekers zuigen alles uit hun duim

 6. nardjis
  14 juni 2006 om 12:44 uur.

  dit soort onderzoeken zitten vol met aannames en extrapolaties. elsevier/vvd (anti-islam c.q. allochtoon kliek)

 7. said
  14 juni 2006 om 06:00 uur.

  ondemocratisch zijn ,is toch ook een van de normen en warden van verdonk dus marokkaans jugd moet die normen hebben om bij te horen of niet verdonk?wat je zaait wat je oogst

 8. hassanhasson
  14 juni 2006 om 08:24 uur.

  Een belachelijk hypothese,gebaseerd op haat en racisme!

 9. marokkino
  15 juni 2006 om 12:05 uur.

  Dit is typisch een voorbeeld van subjectieve berichtgeving. Om als doel weer de strijd die momenteel heerst in de Nederlandse media om de Marokkanen zwart te maken en degene die gewoon zijn toekomst wil opbouwen het onmogelijk maakt. Om zo als gefrustreerde Marokkaan gerekruteerd wordt door een aanhanger van een geamerikaniseerde stripschurk genaamd Al Zarkawi.Nutteloos bericht. Voegt totaal geen waarde toe aan de fantastische Nederlandse, volgens haar eigen begrippen, tolerante maatschappij.

  Even als de grootste anti Marokkanen krant, de telegraaf, zal de AD de weg afslaan om vooral ten koste van de Marokkaanse kruimeldieven haar abonnees weer binnen te halen.

  Tazzz 3la bericht dial zbal!!!

 10. Inayat
  15 juni 2006 om 12:45 uur.

  Gelezen op Volkskrant blogs:

  Geplaatst op 14 juni 2006 17:27 door Theo E. Korthals Altes
  actualiteit – Veelzeggend signaal Marokkaanse jongeren

  Donderdag krijgt Minister Verdonk (Integratie) een belangwekkend rapport in handen over de sociale en mentale situatie van Marokkaanse jongeren in Nederland. Vooral het ongeloof in de Nederlandse politiek en het gevoel van achterstelling blijken de jongeren sterk te beheersen. Daar kunnen wij wat aan doen. Onze jonge Marokkaans-Nederlandse landgenoten hebben groot gelijk.

  Ten eerste: onze huidige politieke schema’s plaatsen het hele integratievraagstuk ten onrechte in de sfeer van orde en regels. Mevrouw Verdonk, die immers huist bij Justitie, is hiervan zelf het meest sprekende icoon. Dit moet en kan echt anders. Wat mij betreft trekken wij haar hele dossier naar Sociale Zaken of Onderwijs (of beide).

  Ten tweede: waarom praten wij toch steeds over Marokkaanse jongeren? Zij voelen zich zelf vooral Nederlands. Hooguit hebben zij een andere achtergrond dan de blanke kinderen in Almere en Lelystad. Maar so what? Veel van hun onzekerheden zijn ook niet uniek voor jongeren met een allochtone afkomst. Erkenning van de aanspraken – en gevoelens – van deze groep jongeren begint bij het erkennen van hun volkomen gelijkwaardigheid.

  Ten derde: laten wij toch vooral de Islam niet steeds opnieuw negatief stigmatiseren. Ik heb ten minste een heel pakket bezwaren tegen het Christendom. Wilt u die horen?

 11. Henk -Rotterdam
  15 juni 2006 om 11:37 uur.

  Inayat.
  Je hebt volkomen gelijk.bij alles wordt het geloof gehaald te pas en te onpas. Men vergeet dat het christelijke geloof een zeer bloedig verleden heeft en kijkt niet graag achterom.om dat men zich te pletter kan schamen wat we allemaal uit naam van God hebben gedaan en nog doen als men de kans krijgt. In Ierland hebben Katholieken knullen een Protenstanse jongen van wege zijn geloof vermoord ( 2maanden gelden). Niet belangrijk genoeg voor de media amper aandacht.want het is het Christendom
  Om jongeren een kans te geven om zich waar te maken in het arbeidsproces zal de overheid zelf eerst het voorbeeld moeten geven door alle vormen van discriminatie af te schaffen,daarmede bedoel ik om eisen aan een functie te stellen die gewoon onnodig te hoog zijn en absoluut niet nodig zijn voor het uitoefenen van die functie. Men beschermt zich zo zelf tegen de instroom van jongeren met een andere achtergrond.Als er een politiek hangijzer is voor vrouwen bij deze diensten zijn de eisen ineens niet relevant en mogen deze tijdens de opleiding de eisen gaan halen.
  Daarnaast roep ik al heel lang dat de termen allochtoon en autochtoon moeten worden afgeschaft.gewoon waar je woont dat ben je alleen heb je andere voorouders. Wanneer stopt dit nu eindelijk is en gaat men beseffen dat jullie er gewoon bij horen gewoon Nederlanders zijn en dat het proces niet om te keren is ondanks dat Wilders/Pastors en zijn rechtse bende dat graag zouden willen. Vrijheid van geloof is een waardegoed dat niemand kan en mag beslissen hoe een ander dat beleid en op welke wijze hij dat doet.

 12. tzzzz
  15 juni 2006 om 06:44 uur.

  dit is gewoon bedoeld als voorbereiding voor verdere plannen, eerst iedereen laten denken dat marokanen ondemocratisch zijn doordat ze zich sterk verbonden voelen met eigen roots en daarna gaan ze vertellen dat we ons haar moeten blonderen en niets meer mogen doen wat noordafrikaans lijkt. want dat zou leiden tot ondemocratisch denken en gedrag. want als je niet blank denkt blank doet en blank schijt, ben je ondemocratisch…al weet ik bij god niet wat ze daarmee willen zeggen.( je moet democratisch denken anders ga je de cell in!!!).

Plaats je reactie