MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse politie pakt opposanten op

15 juni 2006 | in Marokko, Politiek | 1 Reactie

De Marokkaanse politie heeft 88 leden van de belangrijkste islamitische oppositiebeweging, de beweging Rechtvaardigheid en Naastenliefde, opgepakt. Rechtvaardigheid en Naastenliefde streeft de geweldloze invoering van een islamitische staat na op basis van de islamitische wetgeving (sharia). De organisatie, die 250.000 aanhangers zou hebben, ondermijnt met haar doelstelling de macht van de koning. Sinds eind mei zouden al meer dan 500 aanhangers zijn opgepakt. De meesten werden snel vrijgelaten, schrijft De Telegraaf.

Volgens de beweging maakten de arrestaties onderdeel uit van een grootschalige poging van Rabat om de vermeende stijgende invloed van de verboden organisatie in te dammen. In Marokko heerst de opvatting dat de beweging een machtsfactor van betekenis kan zijn als de organisatie ooit formeel toegang krijgt tot de Marokkaanse politiek.

Er is 1 reactie

  1. karim
    16 juni 2006 om 12:14 uur.

    hoe meer je tegen gewerkt wordt door de huidige marokkaanse politiek hoe meer aanhangers deze oppositie partij gaat krijgen.

Plaats je reactie