MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen openen Alkmaarse kaasmarkt

16 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 4 Reacties

Op vrijdag 16 juni om 10.00 uur luiden mevrouw S. Chadli en de heer F. Chirar van het Marokkaanse Consulaat te Amsterdam, de bel van de kaasmarkt. Zij vertegenwoordigen de Marokkaanse ambassadeur. Voorafgaand aan de kaasmarkt worden zij in het stadhuis van Alkmaar ontvangen door burgemeester M. van Rossen. Aangezien een groot deel van de Alkmaarse gemeenschap afkomstig is uit Marokko worden de mogelijkheden onderzocht van een stedenband. Tijdens de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Marokko en Nederland bleek dit een wens van de Marokkaanse gemeenschap.

Een stedenband kan een middel zijn voor de verbetering van het integratieproces. Om die reden is Alkmaar in 2004 een officiële band aangegaan met Bergama in Turkije. De Marokkaanse gemeenschap ziet een band met een Marokkaanse stad ook als belangrijk middel in het integratieproces. De heer A. El Mhamdi, de Marokkaanse ambassadeur in Nederland, wil na het bezoek van mevrouw Chadli en de heer Chirar van gedachten wisselen over de mogelijke uitwisselingsrelatie met een gemeente in Marokko.

Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt worden mevrouw Chadli en de heer Chirar ontvangen in het stadhuis door burgemeester Van Rossen. Namens de gemeenteraad van Alkmaar zal de heer M. Ezhar hierbij aanwezig zijn. Na het luiden van de bel krijgen de gasten een rondleiding over de kaasmarkt en brengt men een bezoek aan het Kaasmuseum.

Er zijn 4 reacties

 1. achaffay
  16 juni 2006 om 01:46 uur.

  hallo , waat is het nut van deze informatie .
  deze slaatnergens op. consulaat dit consulaat dat, flauw kul zij die masrokkanen ga ga eens over royaal air maroc praten die de marokkaanse berbers terroriseert met peperduur prijzen , en niemant doet zijn bek daar open mitjes.
  taaaaaaaaaaaaaaaz.

 2. OVERDIE
  16 juni 2006 om 05:36 uur.

  EZHAR het SP leidertje van Alkmaar van de marokanen beter gezegd Ewa we hopen op wat leuks en nieuwes LATERZzzzzzzzzzzzzzzz

 3. Johan
  18 juni 2006 om 03:07 uur.

  Achaffay,
  Vergeet niet dat mensen achter maghreb.nl een band hebben met marokkaanse ambassade. Elke week krijgen ze van hun meesters wat ze moeten publiceren. Vandaar dat je niet verbaasd moet kijken als er bullshit hier wordt vermeld.

 4. Administrator
  18 juni 2006 om 12:57 uur.

  ‘Johan’ (hierboven) heeft zeker teveel in de zon gelopen en heeft een zonnesteek opgelopen. Vandaar dat hij onzin loopt uit te kramen. Lieve ‘Johan’ het is mooi om te zien dat je, ondanks het feit dat er bullshit hier wordt vermeld, toch onze site bezoekt en toch de moeite neemt om te reageren. Bedankt! En doe een petje op als je in de zon loopt straks want het wordt nog warmer. Groetjes van de Ambassadeur 😉

Plaats je reactie