MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko bezorgd over verwoestijning

16 juni 2006 | in Marokko | 3 Reacties

Abdeladim El Hafi, hoge commisaris voor water en natuurlandschap, maakte gisteren tijdens een bijeenkomst bekend dat het overgrote deel van Marokko wordt bedreigd door verwoestijning. Volgens officiële cijfers verdwijnt jaarlijks 22.000 hectare land in Marokko onder woestijnzand. De inspanningen om het probleem tegen te gaan, blijken inadequaat. Tussen de 90 en 93 procent van Marokko wordt aangetast door verschillende vormen van droogte veroorzaakt door klimaatverandering, oververbruik en misbruik van land. Er zijn diverse maatregelen ondernomen, die echter onvoldoende zijn. Tijdens de bijeenkomst van gisteren, die voorafgaat aan de Werelddag tegen verwoestijning (17 juni), werd een ieder opgeroepen om in actie te komen en medewerking te verlenen om verwoestijning te bestrijden.

Er zijn 3 reacties

 1. B.
  16 juni 2006 om 02:05 uur.

  Hmmmm,

  Zal er dan toch een oplossing komen voor het Sahara probleem.

  En wel met behulp van de natuur.

  De VN en andere organisaties kunnen zich dus nu op andere problemen richten.

  Wat een opluchting

 2. OVERDIE
  16 juni 2006 om 05:38 uur.

  WE hopen op de Wereldgemeenschap en De hulp van natuurlijk de VN.

 3. Saida
  17 juni 2006 om 11:49 uur.

  Marokkanen verbruiken veels te veel water.
  Het is eigenlijk zo in heel Noord-Afrika en het MO het waterverbruik is daar hetzelfde als landen met veel water.

Plaats je reactie